Televizyondan Öğrendiği Ağaç Oymacılığı Hobisi Oldu

Hayrabolu'da çiftçilikle uğraşan Basri Doğan, bir televizyon kanalında izleyerek öğrendiği ağaç oymacılığını hobi olarak yapmaya başladı Evinin bahçesinde oluşturduğu 5 metrekarelik atölyede ağaç kütüklerini baston ve kaşıklara dönüştüren Doğan, bu ürünleri satmak yerine çevresindekilere hediye ediyor Doğan: 'Ağaç kütüklerini işleyerek, tahta kaşık ve baston üretiyorum. Günde yaklaşık 810 baston ve kaşık yapıyorum. Ürünlerimi hediye olarak vermek beni mutlu ediyor'

Televizyondan Öğrendiği Ağaç Oymacılığı Hobisi Oldu
SEDAT KARA - Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde çiftçilikle uğraşan 62 yaşındaki Basri Doğan, bir televizyon kanalında izleyerek öğrendiği ağaç oymacılığını hobi haline getirdi.

Çıkrıkçı Mahallesi’ndeki evinin bahçesine yaptığı 5 metrekarelik atölyede günlerini ağaç kütüklerini özenle işleyerek geçiren Doğan, ürettiği el emeği göz nuru kaşık ve bastonları çevresindekilere hediye ediyor.

Ağaç doğrama işini çiftçilikten artan kalan zamanlarında icra eden Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağaca şekil vermenin kendisini rahatlattığını ve mutlu ettiğini söyledi.

Ağaç oymacılığına 7 yıl önce izlediği bir televizyon programında merak sardığını dile getiren Doğan, "Kısa sürede oymacılığı öğrendim. Boş vakitlerimde baston ve kaşık yapıyorum. Amacım para kazanmak değil, iyi vakit geçirmek. Zaten yaptığım baston ve kaşıkları çevremdekilere hediye ediyorum." dedi.

Doğan, kahveye gitmediğini, boş vaktinin önemli bir kısmını atölyesinde geçirdiğini dile getirerek, ağaç kütüklerini baston ve kaşığa dönüştürmenin kendisine büyük mutluluk verdiğini söyledi.

Eşinin ve 3 çocuğunun boş vakitlerini böyle bir uğraşla geçirmesinden memnuniyet duyduğunu vurgulayan Doğan, yeni bir şeyler ortaya çıkarmanın kendisini gençleştirdiğini aktardı.

Basri Doğan, bazen tüm günü atölyesinde geçirdiğini belirterek, "Evimin köşesinde oluşturduğum küçük atölyede, armut ve akça ağaçlarından kaşık ve baston yaparak bu sanatı kısa sürede geliştirdim. En güzel şimşir ağacından olur ancak bizim burada yok. Burada boş vaktimi geçiyorum. Ağaç kütüklerini işleyerek, tahta kaşık ve baston üretiyorum. Günde yaklaşık 8-10 baston ve kaşık yapıyorum. Ürünlerimi hediye olarak vermek beni mutlu ediyor. Bugüne kadar çevremdekilere 100 baston, bine yakın tahta kaşık hediye ettim."

"Sakallı" lakaplı Doğan, ağaç oymacılığı uğraşını 2 torununa öğretmek istediğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA