Şeker Hastalığı, Gözünden 11 Kez Ameliyat Ettirdi

Bitlis'te 20 yıldır diyabetle mücadele eden Şerife Sansar, hastalık nedeniyle gözünden 11 kez ameliyat olmak zorunda kaldı.

Şeker hastalığının gözüne vurması nedeniyle gözlerinden biri açık 11 kez ameliyat olan yaklaşık 100 kilogram ağırlığındaki Sansar, 6 yıldır da diyaliz makinasına giriyor.

Sansar, AA muhabirine, yaklaşık 20 yıl önce gözlerinden rahatsızlandığını ve gittiği hastanede kendisine diyabet teşhisi konulduğunu söyledi.

- Yüzde 90 görme kaybı var

Şeker hastalığı nedeniyle 8 yıldır gözlerinin görmediğini belirten 68 yaşındaki Sansar, şöyle konuştu:

"Gözümden bir kez açık, 10 kez de lazer ameliyatı oldum. Bir defa da anjiyo yapıldı. Şimdi yüzde 90 görme kaybım var. Uzağı görmüyorum, gelenleri ise sesinden tanıyorum. Şeker hastalığı 6 yıl önce de böbreklerime vurdu. O zamandan beri diyalize gidiyorum. Bu yıl da şekerden dolayı sağ ayağımda yaralar çıktı. Çok ağrım var. Değişik illerde hastanelere tedavi olmak için gittim. Ancak hiçbir şey şeker hastalığına fayda etmedi."

- Alllah düşmanıma vermesin

Eşinin 32 yıl önce vefat ettiğini, o zamandan beri bütün işleri yaparak 4 çocuğuna hem annelik hem de babalık yaptığını belirten Sansar, hastalığına yakalanmadan önce sağlığının çok iyi olduğunu söyledi.

Sansar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuvvetim yerindeydi. Her işi yapıyordum. Taşıdığım odunları baltayla kırıyordum. Ardından içeri taşıyordum. Eşim vefat ettikten sonra işlerin tamamını ben yapıyordum, çocuklarıma bakıyordum. Hastalığıma rağmen önceden yine çalışıyordum ama son 10 yıldır bu hastalık beni mahvetti. Tek başıma hiçbir şey yapamıyorum. Çok zor bir hastalık. Allah şeker hastalığını düşmanıma bile vermesin."

Kaynak: AA