Şehit Pilot Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkışından bir süre sonra SF260D eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Yüzbaşı Bal'ın cenazesi Bursa'da toprağa verildi Cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu da katıldı.

İzmir Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkışından bir süre sonra SF-260D eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit düşen pilotlardan Yüzbaşı Yunus Bal, memleketi Bursa'nın Yenişehir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir'deki törenin ardından Bursa'nın Yenişehir ilçesine getirilen şehit Hava Pilot Yüzbaşı Bal'ın (33) naaşı, önce Yenigün Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Şehidin annesi Cevriye ve eşi Tuğba Bal ile kız kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Burada helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, töreninin yapılacağı Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesine getirildi.

Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, namaz öncesi şehidin ailesine ve yakınlarına taziyelerini iletti.

Törene Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti ve CHP'li bazı milletvekilleri ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, top arabasına konuldu. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, bir süre aracın arkasından yürüdü.

Şehit Bal'ın cenazesi, burada kılınan namazın ardından Yenişehir Mezarlığı'na defnedildi.

Mezarlıkta Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından şehidin biyografisi okundu, saygı atışı gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu burada şehidin babası İsa Bal'a, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Kadıoğlu da eşi Tuğba Bal'a Türk bayrağı ile şehidin fotoğrafını takdim etti.

SF-260D eğitim uçağının Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkışından bir süre sonra düşmesi sonucu Hava Pilot Yüzbaşı Yunus Bal ile Hava Pilot Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan şehit olmuştu.
Kaynak: AA