'Sancaktepe Polis Amirliği Ve Çocuk Büro Amirliği' Açıldı

Sancaktepe Belediyesi tarafından Eyüp Sultan Mahallesi'nde temeli atılan Sancaktepe Polis Amirliği ve Çocuk Büro Amirliği hizmet binası törenle hizmete açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, açılışa Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ravza Kavakcı Kan ve Osman Boyraz, şehit Selim Topal'ın ailesi, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Büyük ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Erdem, açılışta yaptığı konuşmada, ilçeye yeni bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, kent yaşamının temizliği, altyapı ve üstyapısı, modern binaları, parkları, bahçeleri ve donatı alanlarıyla bir bütün olduğunu anlattı.

Kentin sadece fiziksel ihtiyaçların karşılanmasıyla yaşanılabilir hale gelemeyeceğini belirten Erdem, ''Kentleri yaşanılabilir yapmak için insanlarının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla huzur içinde yaşayabileceği bir ortam oluşturmak gerekir. Ne yaparsanız yapın, eğer o kentte güvenlik yoksa, yani insanlar sokağa rahat çıkamıyorsa, evinde rahat oturamıyorsa o kentte huzur yoktur. Kentlerdeki huzur ortamını sağlayan kurum olan emniyet teşkilatımız, çok değerli polislerimiz, işte bu anlamda hepimiz için çok önemlidir.'' ifadelerini kullandı.

Hizmete açılan emniyet amirliğinin Sancaktepe halkına modern şartlarda hizmet vereceğini aktaran Erdem, şunları kaydetti:

"Bugün hizmete açtığımız emniyet amirliği binamız, gelişen ve büyüyen, aldığı göçlerle nüfusu 400 binleri geçen ilçemizin güvenliğini ve huzurunu sağlayan polisimizin, insanımıza modern şartlarda hizmet verebileceği bir mekan. Binamızın emniyet teşkilatımıza, ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.''

Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt da ilçenin güvenliği ve huzuru için emniyet teşkilatına yaptığı destek ve katkılarından dolayı Erdem'e teşekkürlerini sundu.

Belediye, denetimlerin daha hızlı yapılmasını sağlamak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 20 araç tahsis etti.

Kaynak: AA