'Küresel Güçlerin Yeni Oyuncağı Açıklaması FETÖ' Konferansı

Bucak Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (BEKAP) kapsamında "Küresel Güçlerin Yeni Oyuncağı: FETÖ" konulu konferans düzenlendi.



Bucak ilçesindeki Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere başarı temennisinde bulundu. Petek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi gerekirse Afrin'e de gideriz canımızı da veririz." dedi.

15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından yapılan darbe girişiminde 250 vatandaşın şehit olduğunu anımsatan Petek, "Dış güçlerin sevk ve idaresinde olan FETÖ'nün zamanın şartlarına göre insani ve vicdanı sorumsuzlukta, her şeyi mübah sayarak dış güçlere oyuncak ve kuklalık yaptığı süreci 'Küresel Güçlerin Yeni Oyuncağı: FETÖ' isimli kitabından belgeler göstererek en ince ayrıntısına kadar anlatmak ve araştırmak hem TBMM'deki görevim hem de vatandaşlık borcumdur." dedi.

Petek, FETÖ ile mücadelenin hukuk içerisinde yapıldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kaleme aldığımız 'İhanet ve Direniş' adlı kitabımızı verdiğimizde Cumhurbaşkanımız bize bu gerçekleri vatandaşlarımıza aktarmamızın üzerimize bir vazife olduğunu söyledi. Dini kullanarak devlet içine sızma işlemi gerçekleştirmeye çalışan terör örgütleriyle baş edebilmemiz için sizler de bu konferanslarda aldığınız bilgileri vatandaşlarımıza aktarın."

Petek, konferansın ardından katılımcılara kitabını imzaladı.

Konferansa Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA