İsrail'in Naaşlarını Alıkoyduğu Filistinlilerin Cenaze Merasimi

Filistinli Cemel ve Zemaira için yüzlerce kişinin katıldığı cenaze merasimi düzenlendi.

İsrail'in Naaşlarını Alıkoyduğu Filistinlilerin Cenaze Merasimi
İsrail'in, şehit edilmelerinin ardından naaşlarını alıkoyduğu Filistinli Nemr Mahmud el-Cemel (37) ve Hamza Zemaira için Ramallah'ta (17) cenaze merasimi yapıldı.

İsrail tarafından dün gece naaşlarının ailelerine teslim edilmesinin ardından Cemel ve Zemaira bugün yüzlerce kişinin katıldığı cenaze merasimiyle son yolculuklarına uğurlandı.

Cenaze alayının Ramallah Tıp Kompleksi'nden aldığı Cemel'in naaşı veda için köyü Beyt Surik'te ailesinin yanına götürüldü. Cemel, cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Zemaira'nın naaşı ise El Halil kentindeki El Ehali Hastanesinden alınarak Halhul'daki ailesine götürüldü. Buradaki cenaze namazının ardından Filistinli şehidin naaşı Şuheda Mezarlığında defnedildi.

Cemel ve Zemaira'nın cenaze kortejinde İsrail'in hukuksuz uygulamalarına karşı sloganlar atıldı, Filistinli farklı grupların bayrakları taşındı.

İsrail, Filistinli Nemr Mahmud el-Cemel'in naaşını Eylül 2017, Hamza Zemaira'nın cenazesini ise 7 Şubat'tan bu yana yakınlarına teslim etmiyordu.

Filistin'de gayriresmî faaliyet gösteren Şehit Cenazelerini Geri Alma Milli Komisyonu verilerine göre 16'sı 2015 yılından sonra olmak üzere İsrail 253 Filistinlinin naaşını alıkoyuyor.

Kaynak: AA