Gıda Sektörünün Devleri Dubai'de Buluşuyor

Türk markaları 18-22 Şubat 2018 tarihleri arasında Dubai/Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirilecek “Gulfood 2018-21.Uluslararası Gıda ve Otel Ekipmanları Fuarı”na, Türkiye’den 160 firma markaları ile katılacak. Gaziantep’ten de firma da fuarda yer alacak.

Gıda Sektörünün Devleri  Dubai'de Buluşuyor
Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, ihracatın artırılmasında fuarların önemli rolü olduğunu, bu nedenle uluslararası ticarette büyük önem taşıyan bu fuarları kaçırmadıklarını söyledi.



Altunkaya, “Türkiye’de üretilen lezzetlerin dünyanın dört bir tarafına ulaştırılması adına ‘Dubai Gulfood 2018’i önemsiyoruz. Ülke olarak 2018 hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için sektörümüzle ilgili dünyanın neresinde olursa olsun bütün fuarların takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Altunkaya, fuara ilişkin yaptığı açıklamada, dünya gıda sektörünün 18-22 Şubat’ta Dubai’de buluşacağını belirtti.

Böylesi önemli bir fuara katılarak Türk markalarını tanıtma fırsatı bulacaklarını ifade eden Altunkaya, “Fuarlar ihracatçılar için tanıtımda ve yeni pazarlara ulaşmada vazgeçilemez organizasyonlardır. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleştirilecek sektörde kabul görmüş fuarlara katılacağız. Bu gibi uluslararası fuarlar, hem ihracatçımızın yeni bağlantılar yapmasına hem de ülkemizin tanıtımına vesile oluyor. Türkiye’de üretilen lezzetlerin dünyanın dört bir yanına ulaştırılması adına ‘Dubai Gulfood 2018’i önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Altunkaya, kaliteden taviz vermeden, üzerine koyarak üretim yaptıklarını ve bunun da dikkatlerden kaçmadığına dikkati çekti. İnsanların önceliğinin kalite olduğunu vurgulayan Altunkaya, her alanda olduğu gibi gıda da yeniliklerin devam ettiğini ve bunun da kaliteyi artırdığını ifade etti.

Altunkaya, “Türk markalı ürünler güven veriyor. Uzun uğraşlarımız sonucu oluşan bu güveni sarsmamak için çok titiz ve hassas çalışıyoruz. Gıda diğer sektörlere benzemez, küçük hatalar büyük sorunlara yol açabiliyor. Bu gerçekten hareketle kılı kırk yararak çalışıyor ve üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Dubai Gulfood 2018 Fuarı”nın önemine de değinen Altunkaya, “Fuar, dünyanın önemsediği ve büyük katılım sağlanan önemli bir organizasyon, biz de 160 firma ve markalarıyla katılım sağlayacağız. 100’e yakın ülkeden 4117 firmanın katılacağı fuar hem kendimizi tanıtma hem de farklılıkları görme fırsatı sunuyor. Bu nedenle Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak da fuara birer heyetle katılacağız. Fuara katılacak firmalarımızın verimli bir fuar geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’den bu yılın ocak ayında 548 milyon 129 bin dolarlık hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildiğini anımsatan Altunkaya, bunun 169 milyon 937 bin dolarlık kısmının Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Birliğince gerçekleştirildiğini ifade etti.

Altunkaya. bu verilerin artırılması için fuarların önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA