Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Şehit Fatma Avlar'ın Ailesini Ziyaret Etti

Dinayet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Reyhanlı ilçesinde evlerine roket düşmesi sonucu şehit olan Fatma Avlar’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Şehit Fatma Avlar'ın Ailesini Ziyaret Etti
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Fatma Avlar’ın babası Ahmet Avlar’a taziyelerini ileterek her zaman maddi ve manevi olarak yanlarında olduğunu ifade etti.

Erbaş, "Milletimiz önemli bir imtihan veriyor. Hepimiz birlikte bu imtihanı sabırla ve kararlılıkla başaracağız inşallah" dedi.

Şehitliğin önemine değinen Erbaş, "Bazı insanlar kaza ile ölüyor, bazıları yatağında hastalıkla ölüyor, bazıları da şehit olarak bu ölümü tadıyor. Fatma kızımız şehit olarak ölümü tattı. Cenabı Hak şehitliğini makbul, mebru eylesin inşallah. Sizlere sabır versin. Başınız sağolsun. Milletimiz önemli bir imtihan veriyor. Hepimiz birlikte bu imtihanı sabırla ve kararlılıkla başaracağız inşallah. Askerimiz cephede. Bütün gücüyle gerekeni yapıyor. onlarla beraber oluyoruz duamızla birlikte. Maddi manevi her türlü desteğimiz ordumuzun yanında. Zaman zaman orada şehitlerimiz oluyor. Büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Haliyle şehitlerimiz olacak. Bu topraklar hiç şehitsiz kalmamış. Bazen böyle Fatma kızımız gibi kardeşlerimize de şehitlik sivil kardeşlerimize de şehitlik nasip oluyor. Her nefis ölümü tadacak. Bize artık dua etmek düşüyor. Takdiri ilahiye boyun eğmek düşüyor. Cenabı Hak memleketimize milletimize en kısa zamanda bu mücadeleden zaferle çıkarsın" dedi.

Hiçbir gücün ülkemizi sindiremeyeceğini ifade eden Erbaş, "Bizim yüreklerimiz, sinelerimiz milletimiz için ordumuz için ezanımız, bayrağımız için toplu vuruyor. Toplu vurduğu sürece de hiçbir güç bizi sindiremeyecek. Cenabı Hak zaferi bize nasip edecek. İnşallah bu mücadeleden biz başarıyla çıkacağız" ifadelerini kaydetti.

Baba Ahmet Avlar ise, "Allah vatanımıza milletimize zeval vermesin. Ezanlarımız susmasın bayraklarımız hep dalgalansın Rabbimizden tek dileğimiz budur" diye konuştu.

Diyanet işleri Başkanı Erbaş, baba Avlar’a Kuranı Kerim ve Türk bayrağı verdi.
Kaynak: İHA