Çankaya Belediye Meclisi'nin Acı Kaybı

Çankaya Belediye Meclisi üyelerinden Reyhan Şar, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Reyhan Şar’ın zamansız kaybı Meclis üyesi dostlarını ve mesai arkadaşlarını yasa boğdu.

Çankaya Belediye Meclisi'nin Acı Kaybı
Çankaya Belediyesi Meclis üyelerinden Reyhan Şar, geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında hayatını kaybetti. Son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Meclis üyesi seçilen Reyhan Şar için belediye avlusunda düzenlenen törende mesai arkadaşları ve dostları son görevini yerine getirdi.

Törene Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yanı sıra CHP Milletvekilleri, Murat Karayalçın, Çankaya Belediye Meclis Üyeleri, yakın dostu CHP PM Üyesi Yaşar Seyman, CHP İl ve İlçe Başkanları ile mesai arkadaşları katıldı.

Törende konuşma yapan Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Necati Koçak, Reyhan Ablalarının kendilerini aniden bıraktığını ve böyle acılar sonunda sözcüklerin boğazında düğümlendiğini söyledi.



Reyhan Şar’ın yakın dostu Yaşar Seyman da giden bir dostun ardından konuşmak da yazmak da zor derken Şar’ı Hitit Güneşi’nin kavurduğu yiğit kadın olarak tanımladı. Verdiği mücadeleyle yüzlerce kadına örnek olduğunu ifade eden Seyman, “Çok şanslıyız, CHP gibi büyük bir okulda mücadele etme şansı yakaladım. Işıklar içinde uyusun, insanlara dokunan bir kadın mücadelecisini uğurlamanın onurunu yaşıyorum” dedi.

Birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışma şansına ve onuruna layık olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Murat Karayalçın ise çok yakın arkadaşım dediği Reyhan Şar’ın sükunet içindeki kararlılığının takdire değer olduğunu dile getirdi.

Reyhan Şar’ı aniden kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Reyhan Abla yaşam dolu, esprileriyle, mertliğiyle bizim yüzümüzü güldüren yoldaşımızdı. Çok iyi bir partiliydi, partimizin her kademesinde görev yapmıştı, partisine belediyesine sevdalıydı, onun bu hiç beklenmedik ölümü gerçekten hepimizi derinden yaraladı. Bizler biliyoruz ki, acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır ama bu ölümler ne kadar paylaşılırsa paylaşılsın acıyı hafifletmiyor. Biz onun bize bıraktığı belediyeyi emin ellerde taşımaya devam edeceğiz. Onun mücadelesini kendi mücadelemizle taçlandıracağız. Reyhan Ablamıza Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun, ışıklar içinde uyusun, hakka yürüdü her zaman o hak sevgisini biz de yüreğimizde onunla birlikte yaşatacağız” diye konuştu.

Evli ve iki çocuk sahibi Reyhan Şar’ı dostları alkışlar arasında son yolculuğuna uğurladı.
Kaynak: İHA