Bitlis'te 16 Tesisin Toplu Açılışı Yapıldı

Bitlis'te tarım ve hayvancılık sektöründe hizmet verecek 16 tesisin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca uygulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımları kapsamında, 11. Etapta yapımı tamamlanarak faaliyete geçen 16 tesisin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Ahlat Örkenler Tarım Fasulye Eleme ve Paketleme Tesisinde düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yatırımcı Kenan Örken yaptı. Tesis hakkında katılımcılara bilgi aktaran Örken, açılışa katılan herkese teşekkür etti.

Daha sonra konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Türkiye ekonomisinin iyi olduğunu ifade ederek, “Ekonomide 17'inci sıradayız. İlk 10'a girme hedefindeyiz. Ülkemiz ucuz, kendi kendine yetebilen bir ülke. Bu tesislerimiz vatana millete hayırlı olsun." dedi.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ise, "7,5 milyonu bulan destekle yapılan 16 yatırım ülkemize ve bölgemize büyük katkılar sağlayacak. İl tarımdaki arkadaşlarımız gece gündüz çalışıp çiftçilerimizi bilinçlendiriyor, yoğun mesai harcıyorlar. Tesislerimiz hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hibe almaya hak kazanan yatırımcılara protokol üyeleri tarafından temsili çekleri takdim edildi.

Programın ardından Örkenler Tarım Fasulye Eleme ve Paketleme Tesisini gezen katılımcılar, hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulundu. Toplu açılış töreni yemek ikramının ardından sona erdi.

Açılış törenine Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, AK Parti Bitlis İl Başkanı Nasrullah Tanglay, bazı kurum amirleri, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA