Başkan Yıldırım'dan Ermeni Soykırımı'nı Tanıyan Hollanda'ya Tepki

Ankara Büyükelçisini resmi olarak geri çekerek Türkiye ile diplomatik ilişkilerini askıya alan Hollanda’da parlamentonun alt kanadı, 1915’te yaşananları ’Ermeni Soykırımı’ olarak tanımasına Kars’tan tepki geldi.

Başkan Yıldırım'dan Ermeni Soykırımı'nı Tanıyan Hollanda'ya Tepki
Kars’ta Ermenilerin Türkleri doldurarak diri diri yaktığı Ulu Cami Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, Hollanda Parlamento’sunun aldığı kararı bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.



Kars Ulu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, “Hollanda parlamentosu sözde ‘Ermeni Soykırımı’nı tanıdı. Başka devletlerin de sıraya gireceğini düşünüyorum” dedi.

Kars’ta her yıl Ulu Cami önünde düzenlenen “Mezalimin Başkenti Kars” programlarına har kesin destek vermesi gereltini belirten Yıldırım, asıl katliamları Ermenilerin yaptığının en büyük delilinin Kars Ulu Cami olduğunu belirtti.

Ermenilerin Kars’ta, 1918 yılında Ulu Cami’ye, ‘anlaşma yapacağız’ diyerek toplayarak diri diri yaktığı Türklerin kan ve yağları halan cami duvarlarında durduğuna dikkat çeken Yıldırım, 1877-78 Osmanlı Rus Savaşı’ndan sonra Kars’ın Rus işgalinde kaldığı yıllarda şehrin ileri gelenlerinden 280 kişiyi, ’anlaşma yapacağız’ vaadiyle Ermeniler tarafından vahşice yakılan Türklerin duvarlara sıçrayan kan ve yağlarının izlerinin halen cami duvarlarında durduğunu kaydetti.

Yıldırım, Hollandalıları Kars’a davet ederek, burada yapılan katliamlarının izlerini yerinde görmelerini istedi. Yıldırım, asılsız olan söz de soykırımın Hollanda parlamentosun da onaylanmasını da kınadı.
Kaynak: İHA