Bahçesaray'da Toplu Açılış Töreni

Van’ın Bahçesaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan projeler düzenlenen törenle ilçe halkının hizmetine sunuldu.

Bahçesaray'da Toplu Açılış Töreni
Bahçesaray Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezi (ADEM) ve çok amaçlı salon Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Bahçesaray Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Takmaz, AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumalı Sabırlı ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile düzenlenen törenle hizmete açıldı. İlk olarak Aile Destek Merkezinin açılışını gerçekleştiren Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, kurdele kesiminin ardından merkezi gezdi. Merkezde kadınlarla sohbet eden Özcan ve Orhan, daha sonra ebru sanatı atölyesinde kurs gören gençlerle bir araya geldi. ADEM’in ardından çok amaçlı salonun açılışına geçildi. Dualar eşliğinde hizmete açılan salona geçen Özcan ve Orhan, burada düzenlenen programa katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, semazen, şiir ve tiyatro gösterisiyle devam etti. Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, sosyal aktivitelerin çocukları motive ettiğini belirterek, "Bugün Bahçesaray’da geçirdiğim en güzel günlerden biriydi. Boşuna dememişler bu memleketin suyunda, havasında; kültür ve değer var. Bakın imkanlar sunulduğunda ne değerler, yetişecek. Bu tür etkinlikler bu çocukları motive ediyor. Bu çalışmalar okul hayatına da başarı katacaktır. Aileler bu sıralarda çocukları izlerken hoş vakit geçirecekler ve onlar da motive olacaklar. Allah mutluluğumuzu ve huzurumuzu bozmasın" dedi.

"Güzel etkinliklere start verdik"

Birçok önemli projeye start verdiklerini aktaran Orhan, "Bugün iki açılışta bir arada bulunduk. Sabah kaymakamımızla ve arkadaşlarımızla birlikte Aile Destek Merkezimizi açtık. Orada kadınlarımız dinlenecek, çocukları da orada oyun oynayınca ilçedeki işlerini görecekler. Yine bugün için bu salonumuzu açmış olduk. Çok güzel etkinliklerle start vermiş olduk. Kaymakamımız gerçekten çok özverili çalışıyor. Bundan önceki Kaymakamlarımız da çok emek verdiler. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Bu bir bayrak savaşı, her bırakanın yerine yeni gelen çok daha güzelini bu memlekete kazandırıyor. Bizler de onlarla çok güzel diyaloglar geliştiriyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"2018 senesi için çok güzel düşüncelerimiz var"

Göreve geldiği günden bu yana birçok önemli hizmete imza atan Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan ise, "Bahçesaray’ımızın böyle çok güzel bir salona ihtiyacı vardı. Biz burayı birçok yönlü kullanarak hakkını verelim. 2 buçuk aydır çok ciddi çalımalar oldu, kaynaklar aktarıldı. Burayı erkeğiyle, kadınıyla tüm ilçe halkının kullanmasını istiyoruz. 2018 senesi için çok güzel düşüncelerimiz var. Allah nasip etsin kaynakları da bulalım Bahçesaray’ı hayat kalitesi yüksek bir hale getirelim istiyoruz" diye konuştu.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan’ın yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selma Biçek, Bahçesaray Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Takmaz, AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumalı Sabırlı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çeşitli dallarda dereceye öğrencilere verilen hediyelerin ardından tören, hatıra fotoğrafın çekilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA