Aydın'da Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Didim ve Efeler ilçesinde vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'na destekte bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilciliği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destekte bulundu.

Efeler ilçesi Sevgi Yolu'nda bir araya gelen üyeler, operasyonda hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Ellerinde Türk bayrağı bulunan üyeler, "Türk askeri yenilmez, vatan bölünmez", "Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, mücadelenin varoluş, hak ve namus mücadelesi olduğunu kaydetti.

Mehmetçik'in Afrin'de yürüttüğü harekatın, Türk milleti üzerinden İslamı boğma amacındaki alçaklara karşı yapılan bir harekat olduğunu söyleyen Devli, şöyle konuştu:

"Nasıl ki, Kurtuluş Savaşı'nda Yunan kisvesi altında yedi düvele karşı savaştıysak, bugün de YPG/PKK kılığına girmiş yanı başımızda çöreklenmiş ve boğazımıza sarılmak için fırsat kollayan emperyalist güçlerle savaşmaktayız. Bu nedenle Sakarya, Dumlupınar, İnönü bizim için ne anlam ifade ediyorsa El Bab, Afrin, Münbiç, Sincar ve Kandil de aynıdır."

Devli, "Şundan eminiz ki, Allah'ın izniyle bu oyunu bozacak, bu kuşatmayı yaracak, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışanlara hadlerini bildireceğiz. Hepimiz Mehmetiz, birer askeriz, bütün hainlere yedi düvele yeteriz."

Didim ilçesinde de Rumelili Romanlar Derneği öncülüğünde araçlarına Türk bayrağı asan vatandaşlar şehir turu attı.

Etkinliğe destekte bulunan Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Didim'de de Mehmetçiğe destekte bulunduklarını söyledi.

Rumelili Romanlar Derneği Başkanı İlgin Var ise çağrılarına destek veren herkese teşekkür etti.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de etkinliğe katıldı.
Kaynak: AA