Aydın'da Gönül Elçileri Koruyucu Aile Buluşması

Aydın'da "Koruyucu aileler ve gönül elçileri" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Hidayet Sayın Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, koruyucu ailelik konusunda bilgilendirme yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik tarafından yapılan sunumda, koruyucu ailenin önemi ve çocuklara nasıl davranılması konusunda davranış modelleri anlatıldı.

Toplantıda, korucu aile olan kişiler de düşüncelerini ve yaşadıklarını paylaştı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in eşi Fatma Köşger de koruyucu aile konusunda Aydın'ı ilk 5 il arasına sokmayı hedeflediklerini belirtti.

Çocukların sağlıklı gelişebilmesi açısından sıcak bir yuvada yetişmelerinin önemine dikkati çeken Köşger, çocukların sıcak ve sevgi dolu aile ortamlarında, yetiştiklerinde sağlıklı bireyler olarak yetiştiklerinin bilimsel olarak kanıtlandığına işaret etti.

Köşger, şunları söyledi:

"Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabiliyor. Bazı aileler boşanma ve ölüm gibi olaylardan dolayı aile bütünlüklerini devam ettiremeyebiliyor. Bu nedenle dünyada en çok tercih edilen bakım sistemi koruyucu ailedir. Tüm çocuklar bizim geleceğimizdir. Bu anlamda büyük küçük herkesin elinden geleni yapacağı kanısındayım."

Aydın'da koruyucu aile sayısının oldukça iyi olduğunu aktaran Köşger, "İlimizde 103 koruyucu ailemiz var. 64 kız 56 erkek olmak üzere toplamda 120 çocuk koruyucu aile hizmetinden faydalanmaktadır. Bu sayı Aydın nüfusuna oranla iyi olmasına rağmen, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalmaktadır. Bizim daha çok gönüllü ve koruyucu aileye ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğünce de "Uyuşturucu bağımlılığı" konusunda bilgilendirme yapıldı.

Kaynak: AA