AK Parti Çorum İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi

Genel Başkan Yardımcısı Sorgun: '100 sene önce Abdülhamid Han'ı kimler devirmek istiyorsa bugün de onların torunları, yandaşları, yoldaşları Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek istiyor' AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam: 'Bizler hiçbir zaman halkımızdan, milletimizden kopmadık ki halkımız bize sırt çevirsin. Biz ne zaman ki birbirimizle uğraşırız, işte o zaman kaybedenlerden oluruz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "100 sene önce Abdülhamid Han'ı kimler devirmek istiyorsa bugün de onların torunları, yandaşları, yoldaşları Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek istiyor." dedi.

Sorgun, kentteki bir otelde gerçekleştirilen partisinin İl Kadın Kollarının 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 10 Şubat'ın Sultan Abdülhamid Han'ın vefatının 100'üncü yılı olduğunu hatırlattı.

100 sene evvel Abdülhamid Han neler yapmışsa bugün de Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi aynı şeylerin yapıldığını ifade eden Sorgun, "100 sene önce Abdülhamid Han'ı kimler devirmek istiyorsa bugün de onların torunları, yandaşları, yoldaşları Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek istiyor." diye konuştu.

Abdülhamid Han'ın 100 yıl önce İstanbul'dan Hicaz'a, Bağdat'a demiryolu, hastaneler, tarım ve sanayi mektepleri, sulama projeleri ve sağlık yatırımları yaptığını anlatan Sorgun, buna rağmen İttihat ve Terakkicilerin 1908'de onu tahttan indirdiklerini, 5 sene sonra da Osmanlı'nın darmadağın olduğunu belirtti.

Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite, hastane, yol, baraj ve daha sayamayacağı birçok hizmeti gerçekleştirdiğine dikkati çeken Sorgun, "Onlar yine Türkiyeyi tuz buz etmek istiyor ancak Allah'ın izniyle önümüzde Recep Tayyip Erdoğan, arkamızda bu millet olduktan sonra sırtımız yere getirilemeyecek, ezanımız dinmeyecek, bayrağımız da inmeyecektir." diye konuştu.

- "Ülkemizin üzerinde oynanan oyunların farkındayız"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam da "AK kadınlar" olarak yalnızca seçim zamanı ortaya çıkan bir yapı değil, dünya siyasetini yakından takip eden, ülkenin gerçekleri ve siyasetinin farkında bir teşkilat olduklarını söyledi.

Türkiye'de 2019 yılında gerçekleştirilecek 3 seçimin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığının altını çizen Çam, kadın kolları üyelerinden seçimlerde kapı kapı dolaşma sözü istedi.

AK Parti olarak 4,5 milyon civarında üyesiyle nitelik ve nicelik bakımından örgütlenmiş dünyanın en büyük kadın teşkilatı olduklarına dikkati çeken Çam, şöyle devam etti:

"AK kadınlar, Allah'ın izniyle 2019 seçimleri öncesinde çalmadık kapı bırakmayacak. 2019 yılında 3 seçimi bir arada yapacağız ve bu seçimlerin önemi büyük. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunların hepimiz farkındayız. Bugün ana muhalefet partisinin üye sayısı, gençlik kollarımızın üye sayısıyla bile rekabet edemeyecek durumda. Çalışan, yönetim kadrolarında olan kadınlarımız, bu gücümüzle ne istesek yapacak güce sahibiz. Bizlerin gücümüzün farkına varmamız ve kadın siyasetimizi, diklenmeden dik duruşumuzu ve erkekleşmeden siyasetimizi yapmaya devam etmemiz gerekiyor."

- CHP'li kadın siyasetçilere tepki

Çam, Türkiye'deki kadın siyasetçileri de yakından takip ettiklerini belirterek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabından attığı tweetleri anımsattı. Çam, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 3 hafta önce büyük bir ilimizin başkanlığına bir kadın siyasetçi getirildi. Ana muhalefet partisinin bu ilin başına getirmiş olduğu kadın siyasetçi, milli ve manevi değerlerimizi hiçe sayan pek çok açıklama yaptı. Bizler bunun takipçisi olacağımızı söyledik. O da yetmiyormuş gibi parti meclis üyesi, bizim yüreklerimizi dağlayan Mehmet Akif Ersoy'un söylemiş olduğu 'Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli' şeklindeki sözü, 'Yeter artık, sussun bu ezanlar' diyerek bir tweet atabiliyor. Parti sözcüsü ise 'YPG'yi terör örgütü olarak tanıyabileceğim bir durum yok' diyebiliyor. Bunun dışında 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez sözünü artık duymak istemiyorum' diyebiliyor. Bizler milli ve manevi duygulara sahip olan, evlatlarına aktarmaya çalışan kadın kollarıyız. Bizler hiçbir zaman halkımızdan, milletimizden kopmadık ki halkımız bize sırt çevirsin. Biz ne zaman ki birbirimizle uğraşırız, işte o zaman kaybedenlerden oluruz. Onun için birlik ve beraberliğimizin daim olmasını Allah'tan niyaz ediyorum."

Kongreye TBMM İdare Amiri Saim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ile partililer katıldı.

Kaynak: AA