'Zeytin Dalı Harekatı' Konferansı

Sinop Üniversitesi Yeniler Öğrenci Kulübü tarafından "Dosta Güven Düşmana Korku: Zeytin Dalı Harekatı" isimli konferans düzenlendi.

Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program, Zeytin Dalı Harekatı ve diğer operasyonlarda şehit düşenler için Kur'an'I kerim okundu.

Gazeteci yazar Mehmet Akif Ersoy, konferansta yaptığı sunumda, Türkiye'nin PYD/PKK terör örgütünün Akdeniz'e uzanmasını engellemek için Suriye'nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı'na başladığını söyledi.

Bazı ülkelerin bölgedeki terör örgütlerini çıkarları doğrultusunda kullandığını, Türkiye'nin ise Afrin'e, bölge halkını terör belasından kurtarmak ve sınırlarında terör koridoru oluşmasını engellemek için girdiğini söyleyen Ersoy, şöyle devam etti:

"PYD/PKK terör örgütlerinin Suriye'nin kuzeyinde kurmaya çalıştığı terör koridoru, Fırat Kalkanı Operasyonu ile kırıldı. Afrin, PYD-YPG terör örgütünün oluşturmaya çalıştığı terör koridorunun batı ucunda bulunuyor. Hatay ve Kilis'in tam karşısında yer alan Afrin, hem ABD hem de Rusya için büyük bir öneme sahip.

Afrin, YPG terör örgütü için de büyük önem taşıyor. Çünkü burayı Akdeniz'e açılan kapı olarak görülüyor. PYD/PKK terör örgütü Afrin üzerinden Akdeniz'e kadar uzanmak istiyor. Terör örgütünün Akdeniz bölgesini kontrol altına alma girişimi, o bölgenin güvenliğini ciddi anlamda tehdit altına alacak. Türkiye'de PYD/PKK terör örgütünün Akdeniz'e uzanmasını engellemek İçin Afrin'de. Afrin bu sebeple stratejik olarak büyük öneme sahip."

ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya 5 bin tır silah ve mühimmat yardımında bulunarak Türkiye'nin uyarılarını dikkate almadığına da dikkat çeken Ersoy, "Türkiye için gerçek manada bıçak kemiğe dayandı. ABD Türkiye'nin uyarılarına kulak tıkayarak PKK terör örgütüne silah yardımı yapmaya devam etti. Bu noktada milli ve yerli savunma sisteminin önemi ortaya çıktı. Türkiye bu operasyonu tamamen milli ve yerli savunma sistemiyle sürdürmektedir. Bu da ayrı önem arz etmektedir. İnanıyorum ki Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı ile Suriye üzerinden Türkiye'ye oynanmak istenen oyunu bozacaktır." dedi.

Konferansa Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Sinop Defterdarı Naci Günaydın ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA