Yeniden Göreve Dönmek İçin Gün Sayıyor

Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaralanan Piyade Uzman Çavuş Kurşun, Kilis Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından Çorum'daki babaevine geldi Kurşun: 'Cerablus ve Bab'da da ön saflardaydık, Afrin'de de. İyileştikten sonra yine inşallah ön saflara geçeceğiz. İyileşme sürecinden sonra tekrar kardeşlerimin, arkadaşlarımın yanına döneceğim' 'Türk halkının müthiş bir desteği var. Bu manevi destek çok yüksek şekilde moralimizi artırıyor. O yönden çok iyiyiz. Görevimizi daha bir şevkle, daha bir zevkle yapıyoruz, daha atılgan olmaya çalışıyoruz. Çünkü arkamızda büyük bir manevi destek var'

Yeniden Göreve Dönmek İçin Gün Sayıyor
GAZİ NOGAY - Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaralanan Piyade Uzman Çavuş Ünal Kurşun, "Cerablus ve Bab'da da ön saflardaydık, Afrin'de de. İyileştikten sonra yine inşallah ön saflara geçeceğiz. İyileşme sürecinden sonra tekrar kardeşlerimin, arkadaşlarımın yanına döneceğim." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak, bölge halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak maksadıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ mensuplarına yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan 23 yaşındaki Uzman Çavuş Kurşun, 7 Şubat'ta teröristlerin saldırısında yaralandı.

Kilis Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Çorum'un Mecitözü ilçesine bağlı Beyözü köyündeki babaevine gelen Kurşun, iyileştikten sonra yeniden göreve döneceği günü bekliyor.

Kurşun, AA muhabirine, Zeytin Dalı Harekatı kapsamındaki görev yerinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarının füze saldırısında vücudunun çeşitli yerlerine şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu yaralandığını söyledi.

İki arkadaşının da şehit olduğu saldırının ardından Kilis'e götürüldüğünü, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildiğini anlatan Kurşun, ailesinin yanında iyileşmeye çalıştığını dile getirdi.

Yaklaşık 3 yıldır asker olarak görev yaptığını, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında da yaralandığını belirten Kurşun, "Daha önce Bab'da da bombalı araç saldırısında yaralanmıştım. Cerablus ve Bab'da da ön saflardaydık, Afrin'de de. İyileştikten sonra yine inşallah ön saflara geçeceğiz. İyileşme sürecinden sonra tekrar kardeşlerimin, arkadaşlarımın yanına döneceğim. Bir aylık iyileşme sürecim olacak." dedi.

- "Türk halkının müthiş desteği var"

Türk halkının her zaman askerine karşı büyük sevgi beslediğini, Zeytin Dalı Harekatı'nda da halktan büyük destek aldıklarını vurgulayan Kurşun, şunları kaydetti:

"Türk halkının müthiş bir desteği var. Bu manevi destek çok yüksek şekilde moralimizi artırıyor. O yönden çok iyiyiz. Görevimizi daha bir şevke, daha bir zevkle yapıyoruz, daha atılgan olmaya çalışıyoruz. Çünkü arkamızda büyük bir manevi destek var. Büyük bir halk desteğimiz var. Sağ olsunlar, eksik olmasınlar, Allah razı olsun Türk milletinden. Suriye'de kimin ne olduğunu kestiremiyoruz. Şu anda YPG/PKK deniliyor. Bunların içlerinde başka ülkelerden yakalananlar da var. Cesetlerinden çıkan kimliklerine bakıyoruz, görüyoruz. Bu kişiler Suriye ya da Afrin'in kendi halkı değil başka yerlerden gelerek halkın emeğini sömürmek isteyen güçler. Oranın kendi halkı savaşmıyor. Büyük çoğunluğu başka ülkelerden gelen topluluklar."

- "Vatan bizim, biz kurtaracağız"

Baba Selahattin Kurşun da Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanmasını beklediklerini belirterek, "Oğlum gözünü budaktan sakınmıyor. Ben bırak artık desem de gidecek. Geldiğinde istersen başka yere tayin iste dedim ama yapmadı. Biz bu bayrağın altında yaşayacağız. Şehitlerimiz olacak illaki. Benim oğlum olmazsa başkasının oğlu olacak. Vatan bizim, biz kurtaracağız. Ünal'ın yerine ben de giderim. Çağırsınlar, tereddüt dahi etmem. Atadan, dededen biz böyle gördük." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA