Yasak İlişki, Başbakan İle Yardımcısını Karşı Karşıya Getirdi

Avustralya Başbakan Yardımcısı Joyce: 'Turnbull'un görüşleri yersiz ve gereksiz'.

Avustralya Başbakan Yardımcısı Barnaby Joyce, Başbakan Malcolm Turnbull'un yasak ilişkisi hakkında görüş belirtmesini "yersiz ve gereksiz" bulduğunu söyledi.

BBC'nin haberine göre, Joyce, şahsının eski çalışanıyla yaşadığı yasak ilişki konusunda "şok edici biçimde yanlış karar verdiği" ve herkesi kedere sürüklediği yönünde açıklama yapan Turnbull'u sert bir dille eleştirdi.

Joyce, Turnbull'un görüşlerinin "yersiz ve gereksiz" olduğunu ifade etti.

Avustralya'da İşçi Partisi, Turnbull ile Joyce arasında yaşanan gerilimin, Liberaller ile Ulusalcılar arasındaki koalisyonu "krize" sürüklediği değerlendirmesini yaptı.

Avustralya Başbakanı Turnbull, yardımcısı Joyce'un eski çalışanıyla yasak ilişkiye girdiğinin ortaya çıkmasının ardından kabine üyelerine çalışanlarıyla ilişki yasağı getirmişti.

Turnbull, Başbakan Yardımcısının eski basın sözcüsü Vikki Campion ile gönül ilişkisi yaşayarak "şok edici biçimde yanlış karar verdiğini", bu durumun Joyce'un karısı, 4 kızı ve nisan ayında doğum yapması beklenen Campion'u yaraladığını söylemişti.

Campion ile yasak ilişkiye girdiği ve kira bedeli ödemeden siyasi bir bağışçının evinde oturduğu ortaya çıkan Joyce'un görevinden alınmasına yönelik parlamentoda yapılan oylamada ret kararı çıkmıştı.

Başbakan Turnbull birçok kez Joyce'un geleceği hakkındaki kararı Ulusal Partinin vereceğini dile getirmişti.

Kaynak: AA