Tesbihin En Şık Hali

Yüzyıllardan beri kültürümüzün içine ince ince işlenmiş mirasların başında gelen tesbih, farklı tasarımlar ve dokunuşlar ile milyonlarca insanın elinden düşürmediği bir yol arkadaşı.

Tesbihin En Şık Hali

Yüzyıllardan beri kültürümüzün içine ince ince işlenmiş mirasların başında gelen tesbih, farklı tasarımlar ve dokunuşlar ile milyonlarca insanın elinden düşürmediği bir yol arkadaşı. Kâh ibadet ederken kâh da stresli günlerimizde bizimle olan tesbihler, duygularımızı dışa vurarak her türlü hissimize tercüman oluyor.

 

Tesbih tasarımı ve üretiminde sanat ve estetiğin birlikte işlenmesi ile yeni ürünler ortaya koyan Tespihouse, sunduğu özel tasarım tesbihlere birbirinden doygun renkler ve itinayla işlediği dokusu ile tesbih anlayışına yeni bir bakışı açısı kazandırıyor. Osmanlı'dan günümüze uzanan tesbih mirası için üzerine düşen vazifeyi kültürümüze yakışır olgunlukta ve ağırlıkta yerine getiren Tesbihouse, tesbih sanatının ciddiyetini ve önemine vakıf olarak tesbih sanatına gönül vermiş sizleri, üstün kalitede ürünler ile buluşturuyor.

 

Tesbihouse.com vitrinlerinde renk ve tarz çeşitliliği açısından oldukça geniş bir tasarım yelpazesine sahip tesbihlerde, sitilinizi yansıtacak ve asaletinize güç katacak birbirinden şık eserler mevcut. Üstelik en tecrübeli zevkler için hazırlanmış özel tesbihlere kapıda nakit ödeme seçenekleri ve kredi kartına 4 taksit imkanları ile sahip olabilirsiniz. Ayrıca hiçbir kargo ücreti ve iade şartı bulunmuyor. Usta işçiliği ile göz dolduran tesbih modellerine imza atan Tesbih House; kehribar tesbih, gümüş tesbih, ağaç tesbih, mücevherat tesbih, özel koleksiyon ve dizi/filmlerde kullanılan tesbih kategorilerine sahip. Ağaç tesbihler; yılan, pelesenk, cocobolo gibi ağaçlardan elde edilen hammadeler ile sizler için üretiliyor. Özellikle Osmanlı zamanında şifa amaçlı da kullanılan kuka hammadesinden yapılan tesbihler, kullanıldıkça renk değiştirme özelliğine sahip olmakla birlikte hafifliği ile siz tesbih severlerin elinden düşüremeyeceği ağaç tesbihlerin başında geliyor. Arpa, beyzi ve küre gibi kesim türlerinde hazırlanan şık tesbihler, itinayla ipe dizilmek suretiyle beğeninize sunuluyor.

Mücevherat tesbihlerde başka hiçbir yerde bulunmayan özel seriler üreten Tesbih House, mermi başlıklı koleksiyon ve Osmanlı koleksiyonu olmak üzere iki farklı disiplinde tesbih koleksiyonları yaratıyor. Osmanlı koleksiyonunda, Osmanlı Devleti'nin Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan Abdülhamit gibi önemli padişahlarından ilham alarak dizayn ettiğitesbih çeşitlerinin yanı sıra, Yeniçeri Sancağı, Piri Reis, Ayasoyfa ve Yerebatan Sarnıcı gibi motifler ile süslenmiş modeller ve tarih kokan minyatürler de bulunuyor. Üstelik Osmanlı koleksiyonunda yer alan tesbihler, yeşil garnet, safir, aquamarine, pırlanta taşlarının kullanıldığı kalem işçilikler ile tarihinde yatan köklülüğe minnet duyularak imâl ediliyor. Ayrıca Türkiye'de ilk ve tek olarak Tesbih House'un çıkardığı Mermi Başlıklı tesbih koleksiyonunda, Tesbih House'un ustaları tarafindan siyah ve beyaz zirkon taşları ile özenle 925 ayar gümüşten üretilmiş, özel tasarımlı rose kaplama mermi başlıklı tesbihler, siz tesbih sevdalılarını bekliyor. Özel Koleksiyon kategorisinde ise ünlü tesbih ustaları Okan Ocakbaşı ve Ahmet Yenisu'nun bizzat parmaklarından dökülen el yapımı tesbihler; Mahjong, eski katalin bilardo topu taşlarının el emeği itinasıyla işlenmesi ile eşi benzeri görülmeyen bir tesbih çekimi vadediyor. Özellikle Okan Ocakbaşı ustamızın elleri ile işlediği yarı yarıya simetrik kesim eski katalin bilardo topu tesbihleri, koleksiyonunuzda yer vermek isteyeceğiniz nadide eserler arasında yer alıyor.

 

Tesbih dünyasından en çok tercih edilen tesbih türlerinden olan kehribar tesbihler de Tesbih House farkı ile sizlerle buluşuyor. Kehribar tesbihlerde 288'den fazla model ile üstün kalitede hizmet sunan Tesbihouse, kişiliğinizi dışa vuracak birbirinden orijinal renkte tasarlanan kehribar tesbihler ile her ortama uygun tarzda göz estetiğinize hitap ediyor. Kehribar tesbihler son derece rahat kullanımı, oturaklı tutuşu ve günlük hayatınıza renk katacak desenleri ile Tesbih House güvencesiyle sizleri bekliyor. Ateş, damla ve sıkma kehribar çeşitlerinden oluşan doğal püsküllü kehribar tesbihlerinden kıyafet kombininize en çok yakışanı seçerek imajınızı tazeleyebilirsiniz. Üstelik sevdiğiniz kişilere özel günlerde sürpriz yapmak adına, onlarca kehribar tesbihi modelinden özgün bir seçim yaparak hediye edebilirsiniz. Her türlü zevke uygun olarak hazırlanan kehribar tesbih'ler, sığırcık tane ve arpa tane gibi farklı şekillerden meydana getirilerek, tesbih kullanımını bir yaşam tarzı haline getirenler için vazgeçilmez modeller oluşturuyor. Renk yelpazesine baktığımızda ise yakut kırmızısından yonca yeşiline kadar binbir çeşit renkte üretilen kehribar tesbihler, parmaklarınızda dolaşırken adeta bir renk cümbüşü yaratacak.

 

Tesbihouse'un özel imâlatıyla hazırlanan ve tesbih camiasının bir başka popüler türü olan gümüş tesbihler ise yine şıklığını konuşturarak içinde bulunduğunuz ortama farklı bir atmosfer katacak. Silindir, elips, arpa ve küp kesim şekillerinden dizilen tanelerin itinayla bir araya getirilmesi ile tasarlanan gümüş tesbihlerde tercihinize göre 925 ve 1000 ayarlarında sahip olabilirsiniz. Birbirinden farklı renk ve desende işlenen gümüş tesbihler, asaleti temsil eden duruşu ve uzun ömürlü oluşuyla koleksiyonunuzda bulunması gereken nadide parçalardan oluşuyor. Çeşitli renkteki zirkon taşlarından tasarlanan süslemeli 925 ayar gümüş tesbihler, Tesbih House tecrübesi ve hızlı teslimat seçeneği ile sizlerle buluşuyor. Ayrıca Trabzon'a özgü kazaziye örgü tekniği ile tamamen el sanatı kullanılarak üretilen 1000 ayar gümüş tesbihler, eşsiz dokusu ve özgün püskül yapısı ile elinizden bırakmak istemeyeceğiniz tesbih modelleri arasında yer alıyor.

 

Kısacası, birbirinden orijinal ve kaliteli tesbih modellerine hiçbir kargo ücreti ve iade şartı bulunmadan kapıda nakit ödeme imkanı ve kredi kartına 4 taksit seçeneği ile en fazla 3 gün içerisinde sahip olmak için hemen sipariş verin, Tesbihouse farkını yaşayın.