Tekirdağ'da 117 Okul 'Beyaz Bayrak' Aldı

Tekirdağ’da Beyaz Bayrak alamaya hak kazanan 117 okula bayrakları düzenlenen törenle teslim edildi.

Tekirdağ'da 117 Okul 'Beyaz Bayrak' Aldı
Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa denetimleri yapılan ve standartlara göre değerlendirilen okullar içerisinde "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanan 117 okula, Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan törenle, beyaz bayrakları, sertifikaları ve pirinç levhaları teslim edildi.

Düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt ve okul yöneticileri katıldı.



“Ülkemizin gelişmesi gelecekte büyük ve güçlü bir ülke olabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

İyi bir gelecek için çalışmaların devam edeceğini aktaran Vali Ceylan, “İlimizde Milli eğitim müdürlüğümüz vasıtası ile eğitim çalışmalarımız ciddi şekilde devam ediyor. Gerek fiziki imkanların iyileştirilmesi ve 2019 hedefimiz olan tekli eğitime geçmek açısından yeni derslik okul yapımları ile şuan 40’ın üzerinde okul inşaatımız devam ediyor. Bunların büyük bir bölümü devlet yatırımı olmak ile birlikte gerçekten Tekirdağ’da hayır severlerimizde yeni okul yapımında ciddi şekilde desteği var bizlere katkısı var o açıdan ben Tekirdağlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Geçen ihalesini yaptığımız ve yapımına başladığımız okullar ile birlikte bu yılda yine ek bunlara ilave olarak 20’nin üzerinde okulumuz ile de çalışmalarımıza başladık bakanlığımız bu okullar ile ilgili olarak gerekli ödeneği tahsis etti. Gerekli yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından inşaatlarına başladığımızda bizim için özellik ile Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı, Ergene ve Süleymanpaşa ilçelerimizdeki eğitimdeki sıkıntılarımızı gidererek tekli eğitime geçeceğiz. Ülkemizin gelişmesi gelecekte büyük ve güçlü bir ülke olabilmek için bize düşen görevlerimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.



"Obozite ve bilinçsiz beslenme konularında çocuklarımızı eğitilmeli"

Çocukların sağlığına da önem verilmesi gerektiğine dikkkat çeken Vali Ceylan, "Bu bağlamda tabi ki bizim çocuklarımızın sağlıklı ve başarılı nesil olarak yetişebilmesi için onların en önemli konulardan birisi olan hijyen kurallarını öğrenmeleri, sağlıklı bir şekilde beslenerek yetişmelerini sağlanmalıdır. Çağımızın gerçekten en büyük risklerinden biri olan obozite ve bilinçsiz beslenme konularında çocuklarımızı eğitilmesi ve yine onların okullarımızda almış oldukları gıdaların sağlıklı bir şekilde sunabilmek ve onların yaşam ortamını temiz ve gerçekten yaşanabilir ortam haline getirebilmek için idarecilerimize yöneticilerimize ve bize büyük görev düşüyor. Bunların denetlenmesi de gerek sağlık müdürlüğümüz gerekse milli eğitim müdürlüğümüz neticesinde bugün ilimizde 117 okulumuz beyaz bayrak sertifikası almaya hak kazandı bu okullarımız da hijyen şartları ve sağlıklı gıdaya ulaşabilme sağlıklı beslenebilme ile ilgili olarak gerçekten başarılı oldukları tespit edilerek bu okullarımızı ödüllendirmek ve gelecek diğer okullarımıza da bu konuda özendirme açısından böyle bir program düzenlendi” ifadelerini kullandı.

"Beyaz Bayrak sertifikası almayan okul kalmayacak"

Gelecek yıl Beyaz Bayrak sertifikası almayan okul kalmayacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, “İl Milli Eğitim müdürlüğü olarak eğitim öğretim hizmetleri anlamında akademik başarı hedefimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda bir çok çalışmalarımız var. Fiziksel ortamların uygun bir şekilde öğrencilerimize hazır hale getirilmesinde çalışmalar yapmak durumundayız ve bunun başında da okul sağlığı gıda ve hijyen konularında okullarımızın temizliği bizim için olmazsa olmazlarımızdan, zira öğrencilerimize biz en genel anlam itibari ile öğrencilerimizin akademik başarılarında en hazır birey olmaları yönünde katkımızı çapamızı ortaya koyarken, aynı zamanda onların sağlıklı beslenme, hijyen, sağlıklı beslenme ve uyuşturucu bağımlılığı gibi konularda bizler eğitim öğretim içerisinde gündemimizi almamız ve burada mutlaka her aşamasının titizlik ile özenle takip etmemiz gerekir diye düşünüyorum. 11 ilçemizde kurulan ekiplerimiz ile denetimlerimizi bir taraftan sürüyor ve devam ediyor. Bizim 2016 yılında 126 okulumuz beyaz bayrak sertifikası almıştı 2017 yılında 117 okulumuz işte bugün bu 117 okulumuza beyaz bayrak sertifikalarını teslim edeceğiz 2018 içinde bu yıl 82 okulumuz denetlenecek ve 82 okulumuzda inşallah bir sonraki yıl yine törenle beyaz bayrak sertifikalarını alacak” ifadelerine yer verdi.

Ortak proje

Beyaz Bayrak projesinde Milli eğitim ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa projesi olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, “İki bakanlığında ortaklaşa olduğu Beyaz Bayrak projesi altında felsefesi hijyen ve beslenme olan bu projeyi yürütmekte. Bu projede kamu ve özel kurumları birlikte hareket etmekte bir önceki yıla göre katılım oldukça ileri safhaya geldi katılım arttı fakat, bizim bakanlığımızın burada amaçladığı hedef yüzde 80 ulaşmak ana felsefemiz olan ölçemezsek bilemeyiz tabi ki beyaz sahibi olmayan okullar hijyenden yetersiz yada beslenmeden yetersiz değil onlarda yeterli çünkü iyi durumda fakat bunu görüyor olmak, bir okula gittiğimiz zaman bu bir kriter biz burada o okulun yeterli beslenme ve hijyen sahip olduğunu görmüş oluyoruz buradaki hedefimiz dediğim gibi yüzde 80 kamuya ben özellik ile teşekkür ediyorum yüzde 50’yi geçtiler özel sektör biraz geriden geliyor ama farkındalığımız giderek artıyor, o da yüzde 30’u geçti. Bu yılda 82 tane okulumuz var. Şuanda kamuda 208’i aşan okulumuz var geçmiş durumda ben bu projeye destek veren bütün okullara teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 117 okul Beyaz Bayraklarını teslim aldı.
Kaynak: İHA