Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile yetkili işçi sendikası olan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ bünyesinde görev yapan daimi işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde  Toplu Sözleşme Sevinci
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen imza töreninde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Trakya Şube Başkanı Salim Şen yer aldı.

Tören sırasında konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "Ben imzalayacağımız bu sözleşmenin işçilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sosyal demokrat belediyecilik anlayışını benimseyen bir belediyedir. Bu anlamda da çalışanlarımızın sendikalı olmasını çok önemsiyor ve destekliyoruz" dedi.

Başkan Kadir Albayrak’ın ardından konuşma yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, görüşmelerin saygı, sevgi içerisinde geçtiğini belirterek, "Netice itibari ile anlaşma sağlanması bizi mutlu etmiştir. TESKİ olarak biz zor işler yapan bir idareyiz. Yaptığımız işler hep riskli işler. Dolayısıyla ben işçi kardeşlerimizin bu süreçte iş sağlığı ve güvenliği içerisinde huzurla çalışmalarını temenni ediyorum. Özellikle liderliği nedeni ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal ise, yaptığı konuşmada 2 yıl boyunca sürecek olan Toplu İş Sözleşmesinin her iki taraf için de hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

DİSK Trakya Şube Başkanı Salim Şen de, Başkan Kadir Albayrak’a teşekkür ederek, "Sendikamızın ilkeleri doğrultusunda bir toplu sözleşme oldu. Üyelerimize, sendikamıza, belediyemize hayırlı olmasını diliyorum. Burada yaptığımız toplu iş sözleşmeleri başka yerlere de örnek oluyor" şeklinde konuştu.

İmza töreninde son konuşmayı yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Türkiye’de toplu iş sözleşme yapmak şöyle dursun sendikalı olmak bile çok zor. Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ bünyesinde çalışan işçiler bu anlamda şanslılar. Ben ne zaman Tekirdağ’a gelsem ve Tekirdağ’ın Kadir Abisi ile buluşsam mutlu oluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa tarafından imzalandı.
Kaynak: İHA