STK'lardan Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Ardahan Belediye Başkanı Köksoy:'Tarih boyunca bu milletin bağrından çıkan ordunun süngüsünde, tüfeğinin ucunda, masum, çocuk, sivil kanı olmamıştır. Bu bizim için çok büyük bir şeref ve şandır'

Ardahan'da toplanan sivil toplum kuruluşu (STK) mensupları ve vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak isteyen STK mensupları ile vatandaşlar, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde, cuma namazı çıkışı Ardahan Merkez Camisi önünde toplandı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, burada yaptığı basın açıklamasında, Mehmetçik'e milletin desteğinin artarak devam ettiğini belirterek, cuma namazında askerlere dua ettiklerini söyledi.

Türk ordusunun harekatta sivillerin zarar görmemesi için gösterdiği hassasiyete işaret eden Köksoy, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca bu milletin bağrından çıkan ordunun süngüsünde, tüfeğinin ucunda, masum, çocuk, sivil kanı olmamıştır. Bu bizim için çok büyük bir şeref ve şandır. Böyle bir ordu, milletin onayıyla, duasıyla, desteğiyle bugün, devletimizin, milletimizin bekasına yönelmiş güçlere karşı Afrin'de operasyon düzenlemiştir. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Duamız ve desteğimiz onlarla."

TÜGVA Ardahan Temsilcisi Kadir Dede ise güçlü Türkiye ile halkının, askerin arkasında olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini belirterek, "Artık Türkiye eski Türkiye değil. Artık kendi geleceğini kendisi tayin eden, karar alırken Batı'nın değil milletinin onayını alan büyük ve güçlü Türkiye var." dedi.

Katılımcılar, açıklamaların ardından dağıldı.
Kaynak: AA