Spor Eğitimi Ve Bilim Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak projesi 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi' kapsamındaki ilk toplantıda, sportif tarama ve antrenör eğitimi hakkında yetkililere sunum yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak projesi "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" kapsamında oluşturulan Spor Eğitimi ve Bilim Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Ankara Eryaman'da bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde (TOHM) düzenlenen ilk toplantıda yetkililere sportif tarama ve antrenör eğitimi hakkında bilgiler sunuldu.

Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Spor Eğitimi ve Bilim Kurulunun toplantısına, Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Spor Eğitim Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, TOHM Ankara Koordinatörü Ünsal Sevindik ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Adnan Hasanoğlu'nun yanı sıra 9 üniversiteden, 13 akademisyen de katıldı.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının da iş birliğinde start verilen projede, sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesiyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılması hedefleniyor. Bu amaçla kurul içerisinde antrenör eğitim sistemi ve sportif yetenek taraması konularında alt kurullar oluşturuldu.

Toplantıya katılan yetkililer, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığını ziyaret ederek burada sporcular için gerçekleştirilen performans ölçme ve değerlendirme tekniklerini ve kullanılan cihazları yerinde inceledi.

Kaynak: AA