Öğrenciler Harçlıklarını Mehmetçik Vakfına Gönderdi

Darende ilçesinde taşımalı sistemle eğitim gören ilkokul öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe moral desteği için biriktirdikleri harçlıklarını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Kırsaldaki mahallelerde taşımalı sistemle eğitim gören 80 ilkokul öğrencisi ve okul öğretmenleri, okul yönetimi tarafından başlatılan Cephedeki Kahramanlara Moral kampanyası ile minikler harçlıklarını, öğretmenlerde ek ders ücretlerini bağışladı.

Okul genelinden toplanan 1071 lira okul bahçesinde düzenlenen törenle, gönderilen paranın dekontu İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Köse'ye teslim dildi.

Miniklerin şiir okuyup dua ettiği törende, bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Çanakkale’de, Kurutuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz'da olduğu gibi Türkiye'nin bir beka sorunu ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Okul müdürü Mustafa Kızmaz da öğrenci ve öğretmenlere verdikleri anlamlı destekten dolayı teşekkür ederek, milli birliği ve beraberliği güçlendirmek, minik öğrencilerimiz de vatan ve millet sevgisi oluşturmak adına böylesi bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğe İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Özkan Topal, İlçe Vaizi Mustafa Gezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: AA