Niğde'de Okuma Yazma Seferberliği

Niğde'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Okuma Yazma Seferberliği" toplantısı gerçekleştirildi.

Valilikte gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, okuma yazma seferberliğinin, okuryazar oranının ülke çapında daha ileriye götürülmesi adına başlatıldığını ve bu tür çalışmalar sayesinde ülkenin ciddi mesafeler kat ettiğini belirtti.

Özellikle Niğde’nin kırsal kesimlerinde okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğünce çalışmalar başlatıldığını aktaran Vali Şimşek, şöyle konuştu:

"Amacımız bu seferberlik hamlesi ile okuryazarlık oranında yüzde yüzlere ulaşmaktır. Bu güzel şehrimizde okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması adına hedef kitlenin belirlenmesi noktasında ise muhtarlarımıza, kurum amirlerimize, kısacası hepimize çok büyük görevler düşüyor. Şimdiden çalışma yapacak tüm muhtarlarımıza ve kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum. Okuryazarlık seferberliği ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun."

Toplantıya, Vali yardımcıları Adnan Türkdamar ve Cemil Kılınç, kaymakamlar, kurum müdürleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA