Muşlu Öğrencilerden Mehmetçik'e Moral Mektubu

Muş'ta ortaokul öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e moral ve destek amacıyla yazdıkları mektup ve şiirleri Kilis İl Jandarma Komutanlığı ve 4. Hudut Bölüğü Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığına gönderdi.

Vali Adil Yazar Ortaokulu öğrencileri, Mehmetçik için yazdıkları duygu dolu mektupları, postaneye giderek İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve öğretmenleri eşliğinde postaya verdi.

Öğrencilerin bu davranışı çok anlamlı bulduğunu belirten İlci, şunları kaydetti:

"Bugün öğrencilerimiz, Afrin'de mücadele eden kahraman askerlerimizin yanında oldukların ve yapmış oldukları mücadeleye destek vermek amacıyla, askerlerimize mektup gönderiyorlar. Duygu ve düşüncelerini bu mektuplara yazdılar. Öğrencilerimi kutluyorum, tebrik ediyor ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel ve anlamlı bir çalışma olmuş."

Öğrencilerden Edanaz Yavuz Arslan ise, "İnşallah yazdığımız mektuplar askerlerimize moral olur. Mektubu yazarken kendimi onların çocuklarının yerine koydum ve çok duygulandım." dedi.

Hayrunisa Yenilmez de, sürekli Mehmetçik için dua ettiklerini söyledi. Her zaman askerlere destek olacaklarını vurgulayan Yenilmez, "Eminim askerlerimiz en kısa sürede başarılı operasyonlar sonrası ailelerinin yanına gelecekler. Hepimiz onlarla gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Postane önünde hatıra fotoğrafı çeken öğretmen ve öğrenciler, ellerinde tuttukları kağıtlarda "Bu vatan size minnettardır" mesajıyla Mehmetçiğe mesaj da gönderdi.

Kaynak: AA