Manisa İl Trafik Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında "İl Trafik Güvenliği Toplantısı" yapıldı.

Manisa İl Trafik Güvenliği Toplantısı Yapıldı
Valilik Brifing salonunda yapılan toplantıya Vali Güvençer’in yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş, Manisa İl Halk Sağlığı Başkanı Dr. Leyla Arıcı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Şehzadeler Ziraat Odası Yönetim kurulu Üyesi Mustafa Kaçire, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Altuntaş ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşması yapan Vali Güvençer, trafik sorununun sonuçları itibarıyla çok önemli olduğunu belirterek, aynı zamanda bir ülkede trafik düzeninin görünüşünün o ülkenin medeniyet seviyesinin, muhakeme kabiliyetinin, sevgisinin, saygısının, doğrudan doğruya işareti olduğunu söyledi.

Vali Güvençer, ülkemizin trafik düzeni ve trafik düzeninin çağrıştırdığı sosyal düzen, ortak akıl, mütalaa, muhakeme, saygı, kural, kurallara uygunluk konusunda iyi bir sınav vermediğini kaydetti.

Çok uzun yıllardır ülkede trafik düzeninin oturtulmasına ilişkin çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Vali Güvençer, “Hükümetimiz ve özellikle İçişleri Bakanlığımız 2017 yılından itibaren trafik düzeninin medeni ülkelere yakışır seviyede bir kurguya sahip olabilmesi için, kampanya diyebileceğimiz bir özel odaklanma ile bir hareket başlattı. Bir taraftan tam anlamıyla bir ortak kültür hadisesi ve herkesin yapması gereken şeyler, toplumsal gelişme ve toplumsal duyarlılığın neticesinde mesafe alınabilir. Öte yandan, özel görevli kişi ve kurumlarımızın yapması gerekenler var. Özellikle kolluk birimleri ve alt yapı hazırlığı aşamasında yerel yönetimlerimiz bence çok kötü değiller. Bu geniş katılımlı toplantılar, herkesin sorumluluğu olduğunun hatırlatılması ve bir şekilde kamuoyuna bu meselenin mal edilmesine ilişkin birer atraksiyondan ibarettir. Atılması gereken somut adımlar var ve o somut adımları atmak zorunda olan kişilerimiz ve kurumlarımız var” dedi.

Vali Güvençer, 2017’den bu tarafa bu odaklanma sonrasında özellikle kolluk birimlerinin görevlerini daha iyi, daha hassas, daha ciddi ve gayretli yürütmelerine, resmi kurumlar arası eş güdümün bir kademe daha iyi olmasına rağmen sorunun çözülmesinde etkin bir fayda sağlamadığını dile getirdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin, Karayollarının çalışma yaptığını, ama bütün bu yapılanların sorunun çözümünde çok etkili olmadığını söyledi.



Toplantıda söz alan Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla 24 Haziran 2017 tarihinde yayınlanan genelgede 17 madde halinde alınacak trafik önlemlerinin belirtildiğini ve kendilerinin de çalışmalara başladıklarını ifade ederek yapılan çalışmaları aktardı.

Toplantıda 2017 yılında yapılan trafik denetlemesi ve alınan önlemler ile ilgili sunum yapılırken katılımcılar trafik kazalarının önlenmesi ile ilgili görüşlerini bildirdiler.
Kaynak: İHA