Kur'an Kursu Öğrencilerinden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Kahramanmaraş Müftülüğüne bağlı kreşin öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla ay boyunca kumbarada biriktirdikleri harçlıklarını Türkiye Diyanet Vakfı görevlilerine teslim etti.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki Malik Ejder Kur'an Kursu Kreşi öğrencileri, harekatta görev yapan Mehmetçiklere destek vermek için bir ay boyunca harçlıklarını kumbarada biriktirdi.

Öğrencilerin bu kumbaraları, İl Müftüsü Celal Sürgeç ve Dulkadiroğlu ilçe Müftüsü Davut Polat eşliğinde Türkiye Diyanek Vakfı Kahramanmaraş Temsilciliğine teslim etti.

Minik öğrencileri davranışından dolayı kutlayan Sürgeç, "Peygamberimiz, 'Müslüman Müslüman'ın kardeşidir ona yardım eder ve onu sıkıntıdan kurtarır' demiştir. Ve peygamberimiz siz çocukları çok seviyormuş biliyor musunuz? Bir çocuğun kuşu öldüğünde onun taziyesine gitmiş ve ona bir kuş hediye etmiş. Onun için Peygamberimizin çok sevdiği siz çocukların hediyesi, yardımı bizim için çok önemlidir." diye konuştu.

Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Polat da öğrencilerin kendilerinin küçük olsa da yaptıkları işin anlamının çok büyük olduğunu belirterek, öğrencilere teşekkür etti.

Kurs yöneticisi Ümmü Gülsüm Tekiş de Malik Ejder Kuran Kursu Kreşi olarak çocuklarla Afrin'deki askerler ve yardıma muhtaç insanlara yardım amaçlı kumbarda topladıkları parayı 48 çocukla vakıf görevlilerine teslim etmekten duyduğu mutluluğu anlattı.

Sürgeç ve Polat, örnek davranışları nedeniyle öğrencilere hediye takdim etti.

Kaynak: AA