Kartepeli Çocuklar, Sigaranın Zararlarını Öğrendiler

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü öğrencileri, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında, ziyaret ettikleri İzmit Çocuk Hakları Okulu’nda sigaranın zararlarını öğrendiler.

Kartepeli Çocuklar, Sigaranın Zararlarını Öğrendiler
Kartepe Belediyesi Yunus Emre Bilgi Evi öğrencileri, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında, İzmit Çocuk Hakları Okulu’na ziyarette bulundular. Gerçekleşen ziyarette İzmit Çocuk Hakları Okulu eğitmenleri tarafından sigaranın zararları anlatılarak, sigara dumanının pasif içici durumundaki bebek ve çocuklar için büyük sağlık sorunları oluşturduğuna dikkat çekildi. İçilen her bir sigarada sağlığa zarar veren ve insanı zehirleyen binlerce kimyasal maddenin bulunduğunun belirtildiği seminerde, kimyasal maddelerin 81 tanesinin doğrudan kansere sebep olduğu komik bir dille çocuklara anlatıldı.

Gerçekleşen seminer sonunda çocuklara sertifikaları ve çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlik sonunda konuşan çocuklar, sigaranın zararları konusunda artık daha bilinçli olacaklarını ve ailelerine öğrendiklerini anlatacaklarını söylediler. Verilen eğitimlerin günlük hayatlarına olumlu katkılar sunduğunu belirten öğrenciler, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Bilgi Evleri öğretmenlerine teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA