İlçe Emniyet Müdürlüğü Huzur Toplantısı

Bilecik’in Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 2017 yılı asayiş olaylarının değerlendirildiği huzur toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Huzur Toplantısı
İlçe Emniyet Müdürlüğü lokalinde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda ilk olarak İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, tarafından 2017 yılında gerçekleşen olaylarla ilgili olarak bilgilendirme yapıldı. Muhtarların mahallelerindeki sorunlarla alakalı talepleri alındı. İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, ilçedeki suç oranlarında 2016 yılına oranla 2017 yılında yüzde 20 artış yaşandığını, bunun da sosyal medya ve telefon dolandırıcılığı olaylarından kaynaklandığını kaydetti.

Güner, vatandaşların bu hususlarda bilinçlendirilmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak TDP Büro Amirliği ekiplerince bazı çalışmaların yapıldığını ancak yetersiz kaldığını belirterek bu konuda el birliğiyle bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak metruk binalar, eğitim ve trafik gibi konularda belediye ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi.

Teknolojiyi daha iyi kullanarak suç ve suçluyla mücadele noktasında var güçleriyle çalıştıklarını belirten Güner, daha sonra muhtarların talepleri alındı.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da özellikle vatandaşların bilinçlendirilmesi gereken dolandırıcılık olaylarıyla alakalı broşür gibi konularda destek sağlayabileceklerini ifade etti.

Belediye olarak ilçede huzurun sağlanabilmesi adına üzerilerine düşen konularda İlçe Emniyet Müdürlüğüne gerekli desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi.



İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, toplantıda yaptığı konuşmada, “Genel güvenlik hizmetlerinin ve suçla mücadelenin, sadece polis eksenli değil, çok yönlü ve bütüncül bir şekilde yürütülmesi, bu nedenle mahalle muhtarları Polisin önleyici hizmetleri ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarda önemli önemli rolleri vardır. Mahalle muhtarları ile polisin sürekli irtibat halinde olması suçların meydana gelmeden önce önlenmesi, şüpheli şahısların incelenmesi ve suça karışan şahısların yakalanması açısından son derece önemlidir. İlçemizde vatandaşın ilk müracaat yeri olan muhtarların vatandaşların güvenlik hizmetleri ile ilgili sorun ve önerilerini tarafımıza iletmeleri ile sorunların daha kolay ve çabuk çözümlendiği görülmektedir. Vatandaşlarımızın ikamet, işyeri ve oto kapı kilitlerine ait anahtar çoğaltma, kilit değişimi ve kapı kilidi açtırma gibi işlerinde; Bozüyük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına üye, sabit işyeri olan ve anahtarcılık ve çilingircilik ustalık belgesi olan işyeri sahiplerinden faydalanmaları ile muhtemel hırsızlık olaylarının önüne geçilecektir. Son zamanlarda artış gösteren iletişim üzerinden meydana gelen dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla; banka ATM’lerine bilgilendirici afişler yapıştırılmış, bilbordlarda bilgilendirici tanıtımlar yapılmış, İlçe Müftülüğü ile yapılan yazışmalar sonucunda ilçede bulunan tüm camilerde cuma günleri vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmış, İlçe Belediye anons sisteminden konu ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalara rağmen zaman zaman bahse konu dolandırıcılık olaylarında vatandaşlarımızın halen mağdur oldukları ve bu nedenle vatandaşlarımızın telefon üzerinden kendisini Polis, Hâkim ve Savcı olarak tanıtan şahıslara para, hesap numarası, banka kart bilgileri, kimliklerine ait bilgiler özellikle anne kızlık soyadı gibi bilgilerin verilmemesi gerekmektedir. Mahalle muhtarlarının mahallerine yeni taşınan yabancı uyruklu şahısları Emniyet birimlerine bildirmeleri, mahallede tanıdık olmayan, özellikle işyerleri, ikamet ve okul çevrelerinde şüpheli davranışlarda bulunan şahısların 155 Polis İmdat hattına ihbar edilerek incelenmesinin sağlanması ilçemizin güvenliği açısından önem arz etmektedir. İlçenin huzur ve güvenliğini sağlamak birinci amacı olan İlçe Emniyet Müdürlüğümüz siz değerli vatandaşlarımıza her zaman ihtiyacı vardır. Birlikte daha iyi bir Bozüyük için çalışmalarımıza devam edelim” dedi.

Kaynak: İHA