Giresun'da Özel Eğitim Konferansı Düzenlendi

Giresun'da "Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrencilerin Akademik Güçlüklerine Neden Olan Problemler ve Bu Problemlerin Önlenmesi İçin Yapılacakları" konulu konferans düzenlendi.

Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir salonundaki konferansta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Giresun'da sağlanan özel eğitimle ilgili bilgi verdi.

Merkezde Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Merkezi'nin otistik çocukların hizmet aldığı okul olduğunu belirten Akkurt, şöyle devam etti:

"Bu okulda 34 öğrencimiz hizmet alıyor. Yine Güre'deki uygulama merkezinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okullarımızda 203 öğrencimiz özel eğitim hizmeti alıyor. Ayrıca Eynesil'deki işitme engelliler okulumuzda ilkokul ve ortaokul düzeyinde 20 öğrencimiz hizmet alıyor."

Akkurt, özel eğitim hizmetlerine yardımcı olan merkez ve iki ilçede Rehberlik Araştırma Merkezlerinin hem tanılama, hem de rehberlik servislerinin koordinasyonundan sorumlu olduğunu kaydetti.

Bu merkezlerde 2 bin 822 öğrenciye tanılama hizmeti verildiğini aktaran Akkurt, şunları söyledi:

"Bu tanılama hizmetleri neticesinde hem geçmiş yıllarda yapılan çalışmalar, hem de bu yıl itibariyle yapılan çalışmalar sonucu ilimizde özel eğitim okullarının haricinde 50 özel eğitim sınıfı, destek eğitim odası ve kaynaştırma yoluyla öğrencilerimiz ayrıca özel eğitim hizmetlerinden yararlanmaktadır."

Konuşmanın ardından Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüya Özmen konferansta konuştu.

Konferansa Giresun Vali Yardımcısı Metin Maytalman, öğretmenler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA