'Geleceğimiz Aydınlık Olsun' Projesi

Kırklareli Emniyet Müdürlüğünce sürdürülen "Geleceğimiz Aydınlık Olsun" Projesi kapsamında Lüleburgaz ilçesinde velilere yönelik bilinçli internet kullanımı eğitimi verildi.

Lüleburgaz 8 Kasım Ortaokulu'nda gerçekleşen eğitime Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü İbrahim Şahin, Sosyal Çalışmacı Naim Uğurlu, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Menekşeoğlu, Lüleburgaz Çocuk Büro Amiri Hatice Ayvaz ve okulun 6 ve 7. sınıf öğrenci velileri katıldı.

Şahin, eğitimde velilere, çocuklarının özellikle sosyal medyada yaptığı paylaşımların büyük risk taşıyabileceğini söyledi.

Velilerin öncelikli hedefinin, çocuklarına internet ve bilgisayar kullanımında bilinçli hareket etmesini sağlamak olduğunu belirten Şahin, çocukların bilmeden istemeden internet üzerinde yanlış site ve programlara girebileceğini aktardı.

Cinsel istismarın internet üzerinde çok fazla yapıldığına dikkat çeken Şahin, şöyle konuştu:

"İnternet sonsuz bir erişim aracı. Sınır tanımayan bir iletişim aracı. Bu iletişim aracını kullanırken çocuklar bazen istemeyerek de olsa yanlış adreslere girebiliyor. Veliler bu nedenle çocuklarına tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi internet kullanmanın da kuralları olduğunu anlatmalı. Kurallara uyulmadığında belli sorumluluklar altında kalabilecekleri konusunda onları uyarıp ve bunu anladıklarına emin olalım. Özellikle telif ve fikri mülkiyet hakları, tehdit, hakaret ve müstehcenlik gibi konularda onları bilgilendirelim. Kısacası internetin doğru kullanılmadığında birçok sakıncaları olduğunu öncelikle velilerimiz bilmeli ve çocuklarını o yönde doğru bilgilendirmelidirler."

Kaynak: AA