Elazığ'da, Palu Konulu Kültür Sergisi Açıldı

Elazığ'da "Mühürlü Şehir Palu Yaşayan Kültür Sergisi" sergisi açıldı.

Palu Kaymakamlığı ve Palu Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 250 kursiyer tarafından hazırlanan ürünler sergilendi.

Bir alışveriş merkezinin sergi salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediyesi Başkanı Mücahit Yanılmaz, Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, Palu Belediyesi Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte gazetecilere açıklamada bulunan Vali Kaldırım, kursiyerlerle güzel işlere imza attıklarını söyledi.

Güzel bir sergi hazırladıklarından dolayı teşekkürlerini ileten Kaldırım, "Palu kültürüyle, sanatıyla ve tarihiyle oldukça zengin bir yer. Önemli bir Türk-İslam medeniyet merkezi konumunda. Yapılan ürünlerin ticarileşmesi konusu üzerinde duruyoruz. Burada amaç özellikle kadınlarımızın bunu ekonomik değere dönüştürmesini ve bu gelenek ile kültürün yaşatılmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Sadece ulusal düzeyde değil uluslararası düzeyde de şehrimizin tanıtımını yapacağız. Bazı kanalları aşabilirsek ilimize çok büyük katkı verecektir." diyen Kaldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kültür ve gelenekleri oldukça derinliği olan bir bölgeyiz. Palu sadece bulunduğu yere hitap etmemiş, ayrıca bulunduğu alana da kaynaklık etmiş, değer katmış ve yönetim merkezi olmuş bir yer. Dolaysıyla bu zenginliğin ortaya çıkarılıp özellikle ekonomiye kazandırılması noktasında bütün destekler veriyoruz."

Kaynak: AA