Doğu Kudüslüler İsrail'in İhlallerini 'Namaz Kılarak' Protesto Ediyor

İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan İsaviye beldesini hedef alan uygulamalarını protesto etmek isteyen Filistinliler cuma namazını beldenin girişinde kıldı.

İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan İsaviye beldesini hedef alan uygulamalarını protesto etmek isteyen Filistinliler cuma namazını bu hafta da beldenin girişinde kıldı.

Filistinliler, İsrail askerlerinin İsaviye beldesine yönelik "baskınlar, yıkımlar ve gözaltılar" başta olmak üzere toplu cezalandırma uygulamalarına üç haftadır belde girişinde cuma namazı kılarak tepki gösteriyor.

Belde girişinde İsrail askeri konuşlandırılması ve demir barikatlar kurulması da halkın cuma namazını burada kılmasına engel olamadı.

- Filistinli vekilden eyleme destek

İsrail meclisindeki (Knesset) Arap Bloku milletvekillerinden Ahmed et-Tıybi de bölge halkına destek vermek için cuma namazını burada kıldı.

Şeyh Raid Dâna namaz öncesi verdiği hutbede, İsrail'in belde halkına yönelik uygulamalarını kınadı.

İsaviye beldesindeki Filistinli gruplar yaptıkları açıklamada, "işgal yönetimi taleplerine cevap verene kadar dünyaya seslerini duyurmak" amacıyla cuma namazlarını belde girişinde kılacaklarını duyurmuştu.

Açıklamada, "İşgal, baskınlar olmadan onur içinde yaşayarak, genç nesli yetiştirmek, kontrol noktaları ve engeller olmadan beldemize girip çıkmak bizim hakkımız." ifadeleri kullanılmıştı.

Kaynak: AA