Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Hatay'da

Erbaş:'Bizim tarihimizde askerimiz, ordumuz her zaman nerede bir zulüm varsa orada olmuş, bugün de öyledir'.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Hatay'da
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bizim tarihimizde askerimiz, ordumuz her zaman nerede bir zulüm varsa orada olmuş, bugün de öyledir." dedi.

Erbaş, Hatay Valisi Erdal Ata'yı ziyareti esnasında yaptığı konuşmada, Hatay'ın kendileri için çok önemli bir il olduğunu söyledi.

Din hizmetlerinin ve eğitiminin daha nitelikli yapılabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak kentleri ziyaret ettiklerini anlatan Ali Erbaş, şunları kaydetti:

"Şu anda sınır ötesinde teröristlerle mücadele eden askerimizin karargahı da burada. İnşallah onları da ziyaret ederek, hayır dualarımızın ve tüm desteğimizin kendileri için olduğunu ifade edeceğiz. Buradan da dua ediyoruz, en kısa zamanda bu terör örgütlerinin etkisini bitirirler ve son verirler. Kardeşlerimizin uğradığı zulmü ortadan kaldırırlar. Bizim tarihimizde askerimiz, ordumuz her zaman nerede bir zulüm varsa orada olmuş, bugün de öyledir. Cenabıhak kendilerine yardım etsin inşallah diye dua ediyoruz."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ata da "Türkiye'nin ve dünyanın gözü Hatay'da. Afrin'e silahlı kuvvetlerimizin yapmakta olduğu Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle tüm gözler buraya çevrilmiş durumdadır. Silahlı kuvvetlerimiz sadece o bölgeyi terörden temizlemek için değil, o bölgede yıllardır esaret altında yaşayan insanları da kurtarmak için orada." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA