Ceylanpınar'da Asker Ocağına Halaylı Uğurlama

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 1997/4 tertip askere gidecek olan Gökhan Kurşak, halaylı bir eğlence ile uğurlandı. Gecede halaya katılan Belediye Başkanı Menderes Atilla, "Halay ile şehadete giden bir başka millet yoktur" dedi.

Ceylanpınar'da Asker Ocağına Halaylı Uğurlama
Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kapalı Semt Pazarında düzenlenen asker gecesine Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla da katıldı katıldı.

Davul ve orkestra eşliğinde halayların çekildiği asker gecesinin ardından Gökhan Kursak, birliğine uğurlandı.

Gecede, Belediye Başkanı Menderes Atilla, asker Gökhan Kurşak ve ailesi ile yakından ilgilendi. Halaya da katılan Başkan Atilla, "’Bugün asker uğurlamasındayız. Öyle bir milletimiz var ki asker uğurlamasına bugün Türkiye savaşta olmasına rağmen düğün halayı çekerekten gençlerimizi çocuklarımızı askere gönderiyoruz. Ben inanıyorum ki bugün dünyada ne kadar ülke varsa bu ülkelerin de hiç birinde böyle bir birlik beraberlik ile savaşa, halay ile şehadete giden bir başka millet yoktur" dedi.



"Türkiye’den bir çakıl taşı alamazlar"

Başkan Atilla, "Askerimizin eşleri dostları akrabaları halay çekerek uğurluyor. Bu esnada da Zeytin Dalı operasyonu yapılıyor. Ülkemiz bir savaşta ama buna rağmen savaşa şehadete insanlarımız halayla çocuklarını gönderiyorlar. Ne mutlu bize ki şunu her kez bilsin ki Allah’ın izniyle böyle bir millet olduğu müddetçe savaşa şehadete halaylarla giden bir millet oldukça hiç kimse bunu düşünmesin kimse Allah’ın izniyle Türkiye’nin üzerinde operasyon yapamaz, Türkiye’den bir çakıl taşı alamaz" dedi.



"80 milyon şehit olmaya hazır"

Atilla, 80 milyon insanın şehit olmaya hazır olduğunu vurgulayarak, "80 milyon kadınımızla gencimizle yaşlımızla ölürüz şehit oluruz ama bir çakıl taşı da bu Nemrudilere, Siyonistlere vermeyiz. Bugün yanı başımızda mazlum olan zulüm altında yaşayan Suriye’de yaşayan Kürdün, Türkün, Arapın, Türkmenin mücadelesini biz yapıyoruz. Bugün Afin’de yaşanan Zeytin Dalı operasyonu bunun bir göstergesidir. Terör örgütleri PKK, DEAŞ ve PYD’nin zulmü altında yaşayan kardeşlerimiz için bu mücadeleyi veriyoruz. Yiğit cesur adam liderimiz Recep Tayyip Erdoğan için o insanları zulüm altından kurtarmak adına bugün gençlerimiz gördüğünüz gibi halaylarla askerlerimizi uğurluyoruz. Yani her kes bilsin ki kimse bu ülke üzerinde operasyon yapamaz, kimse ameliyat yapamaz kimse o kötü amellerine kötü amaçlarına ulaşamaz. Her kes bunun bilincinde olsun. Allah şuan cephede savaşan askerlerimizi muzaffer eylesin rabbim onları korusun. Şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize şifalar versin. Liderimizle beraber 80 milyonu hepimizi muzaffer ve muvaffak eylesin’’dedi.

Kaynak: İHA