Bilecik'te 'Ortak Akıl' Toplantısı

Vali Büyükakın: 'Bilecik, bir rüya imparatorluğunun kurulduğu yere ev sahipliği yapan kent olarak, tekrar rüya şehir olur. Ben inanıyorum'

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, "Bilecik, bir rüya imparatorluğunun kurulduğu yere ev sahipliği yapan kent olarak, tekrar rüya şehir olur. Ben inanıyorum." dedi.

Büyükakın, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Ortak Akıl" toplantısında yaptığı konuşmada, ortak ruhun başarı getirdiğini söyledi.

Birlik olmanın önemini vurgulayan Büyükakın, "Birinin derdi, kendi derdiyse o akıldan bir şey çıkmıyor, tarihte de böyle olmuş. Beylikler birbirini yerken Osmanlı kendi işine bakmış. Arıza çıkaranları da ekarte etmeyi başardı. Bizim insanımız da sahiplenme duygusu var, bunu İzmit'te depremde gördüm. Erzaklarını dolduran nefesi orada aldı. Bizim insanımız bir tek şunu öğrenmeli, başı belaya düşmeden çalışmayı öğrenmeli. Bu konuda pratik yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

Büyükakın, yeni gelenin eskiyi bozmaması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonraki süreçte önemli olan bir arada olmamız, bir hafıza oluşturmamız. Bizler gelip geçiciyiz ama bu toplumun hafızası durduğu takdirde olay bir şekilde başarıya ulaşacak. Bilecik, bir rüya imparatorluğunun kurulduğu yere ev sahipliği yapan kent olarak, tekrar rüya şehir olur. Ben inanıyorum. Buna inanırsak, burayı bir rüya şehir yapmak istersek, el birliğiyle çalışırsak, rüya şehir Bilecik'i hep birlikte hayata geçiririz. Burası bir rüya şehir olmayı hak ediyor, sadece inanmamız ve bir araya gelmemiz gerekiyor."

Belediye Başkanı Selim Yağcı da birlik ve beraberliğin önemine değinerek, el birliğiyle mega kent olma yolunda ilerleyeceklerini kaydetti.

Toplantıya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da katıldı.

Kaynak: AA