Bartın'da Yenidoğan Canlandırma Programı

Bartın’da devlet hastanesi ve özel hastanelerdeki sağlık personeline, Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi verildi.



Amasra'da bir otelde düzenlenen eğitimde konuşan İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, dünyada her yıl dört milyon bebeğin, doğumdan sonraki ilk bir ay içinde hayatını kaybettiğini söyledi.

Yenidoğan ölüm nedenleri arasında doğum asfiksisi, prematüre ve konjenital anomalilerin çıktığını ifade eden Koç, şöyle konuştu:

"Ülkemizde asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998’den bu yana ‘Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP)’ yürütülmektedir. Yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda ilimizde, Bartın Devlet Hastanesi, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Sağlık Müdürlüğü ve özel sağlık merkezinde görevli 48 kişiye yönelik eğitim gerçekleştirilmiştir."

Program kapsamında, 3 gün süren eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

Kaynak: AA