AK Parti İzmir İl Başkanlığında Devir Teslim Töreni

İl Başkanlığı görevine atanan Şengül, görevi Delican'dan devraldı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: 'AK Parti, bayrak değişimini de huzurlu ve istikrarlı gerçekleştirebilme özelliğini Türk siyasetine kazandırdı'.

AK Parti İzmir İl Başkanı olarak atanan Aydın Şengül, görevi Bülent Delican'dan devraldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıs Hamza Dağ, parti il binasında düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, görev değişiminin 2019 seçimleri için önemli bir milat olduğunu belirtti.

Türkiye'de 15 yılda istişare kültürünün oluştuğunu ifade eden Dağ, "AK Parti, bayrak değişimini de huzurlu ve istikrarlı gerçekleştirebilme özelliğini Türk siyasetine kazandırdı. Rakip partide değişim döneminde mahalle, delege seçiminden il başkanlığı seçimlerine kadar ciddi bir kavganın, kargaşanın, münakaşanın olduğunu gördük. Bizde bu değişimler coşkulu programlarla gerçekleştirilir." diye konuştu.

İzmir'de AK Parti oyunun tırmandığını belirten Dağ, "Bunu çok daha ileri götürmek vazifemizdir. Biz bunu bir hizmet değişimi olarak görüyoruz. Bu makamlar, bu görevler almış olduğumuz çıtayı çok daha ileri götürmek için önemli vazifelerdir." ifadelerini kullandı.

Görevi devreden Delican, son 4 yılda çok önemli görevler yaptıklarını, 4 büyük seçimi atlattıklarını, 2 il başkanlığı binası değiştirdiklerini kaydederek, "Böyle büyük bir binayı partimizin hizmetine sunmak bize nasip oldu." dedi.

Makamları millete hizmet olarak gördüklerini kaydeden Delican, görevini birlikte siyasete başladığı arkadaşı Aydın Şengül'e bırakmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Delican, Şengül'e yeni görevinde başarı diledi, birlikte görev yaptığı parti üyelerine de teşekkür etti.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevini ikinci kez üstlenen Aydın Şengül ise gelecek nesillere yeni bir bakış açısı getiren partiye hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını aktardı.

Makamlardan beklentisi olmadığını dile getiren Şengül, AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevinin yüklediği sorumluluğun farkında olduğunu ifade etti.

Kimsenin dış görünüşüne, etnik kökenine bakmadan görevini yerine getireceğini, samimiyete önem vereceğini dile getiren Şengül, "Aldatmaya çalışan, kendi duygularının esiri olan arkadaşlarımızla da yollarımızı ayıracağız. Millet için gece gündüz demeden çalışacağım. Elimden gelen tüm gayret göstereceğim, iyi şeyler yaparsam destek olun, kötü şeyler yaparsam da beni uyarın." dedi.
Kaynak: AA