Afyonkarahisar'da Meslek Edindirme Kursları Açılacak

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından 9 ilçe ve 2 beldede 34 meslek edindirme kursu açılması için protokol imzalandı.

İşkur binasında düzenlenen imza törenine Afyonkarahisar İşkur İl Müdürü Ahmet Karakaya, Afyonkarahisar Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş, 9 ilçenin Halk Eğitim Merkezi müdürleri ve kurs açmak isteyen kurum temsilcileri katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, meslek edindirme kurslarının istihdamın korunmasına ve artırılmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Karakaya, yıl içerisinde açılacak 34 kursun il istihdam kurulunda ocak ayında karara bağlandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Afyonkarahisar’da işsizliğin azaltılmasında ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılması için açılacak meslek edindirme kurslarımızla kursiyerlerimizin kendi işlerini kurmaları amaçlanmıştır. Çeşitli kamu kurumlarından gelen talepler doğrultusunda 9 ilçe ve 2 beldemizde 34 kurs açılmasına karar verilmiştir. Kurslarımızın da mart ayı içerisinde başlaması planlanmaktadır."

Açılacak kurslara yaklaşık 800 kursiyerin katılmasının beklendiğini aktaran Karakaya, onlara günlük 25 lira ücret ödeneceğini, ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi, genel sağlık sigortası prim giderlerinin de karşılanacağını belirtti.

Kaynak: AA