'153 Mavi Masa' Hizmeti Artık Daha Hızlı

Başkentlilerin istek, şikayet ve önerilerini ilettiği Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı '153 Mavi Masa'nın fiziki şartları geliştirildi ve personel sayısı artırıldı.

Başkentlilerin istek, şikayet ve önerilerine hızlı şekilde yanıt vermek için fiziki şartları geliştirilen ve personel sayısı artırılan Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı "153 Mavi Masa", 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam edecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkentlilere 7 gün 24 saat hizmet veren "153 Mavi Masa"nın personel sayısı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca daha hızlı hizmet sağlamak amacıyla artırıldı.

Ankara'daki vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı ve sorunlarını en kısa sürede gidermeyi hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesince, "153 Mavi Masa" personel sayısı 70'ten 104'e çıkarıldı. Hizmetin sunulduğu binadaki fiziki şartlar da yenilendi. Bina içerisine, personelin fizyolojik rahatsızlıklar yaşamaması için ergonomik ve bel destekli koltuklar alınırken, molalarda kullanılmak üzere dinlenme odaları ve mutfak yapıldı.

Hem telefonla hem de yüz yüze vatandaşla iletişim kuran Mavi Masa operatörlerine, dünyadaki çağrı merkezlerinde de kullanılan ses kalitesi yüksek en son teknoloji kulaklıklar alındı. Ses yalıtımı da yapılan Çağrı Merkezi'nde, dışarıdan herhangi bir sesin çağrıya karışmasının engellenmesi amaçlandı.

- Son bir yılda 1,5 milyon çağrı cevaplandı

Son bir yılda 1,5 milyon çağrı cevaplayan Mavi Masa operatörleri, 442 bin 801 başvuru aldı. Mavi Masa operatörleri, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası başta olmak üzere Sıhhiye, Batıkent ve Kızılay metro istasyonlarında bulunuyor.

Yönlendirme ve bilgilendirme yaparak vatandaşlara yardımcı olan Mavi Masa çalışanları, yüz yüze ve telefonla olduğu kadar elektronik ortamda da hizmet sunuyor.

Vatandaşların, e-posta, Twitter, Facebook, Whatsapp, mobil uygulama ve e-Devlet'in de aralarında bulunduğu 18 ayrı kanaldan ulaşabildiği Mavi Masa, Başkentlilerin istek, şikayet ve önerilerine yanıt veriyor.
Kaynak: AA