Türk Dağcılar Gürcistan'da Tırmandı

Aydın ve Adana'dan dağ sporuyla uğraşan 2 kişi, Gürcistan’da 5 bin 47 metre yükseklikteki Kazbek dağlarına tırmandı.

Kuşadası Dağcılık İhtisas ve Spor Kulübü (KUDAK) üyesi Mustafa Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada Çukurova Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi Serdal Televi'yle birlikte Kazbek dağlarına tırmandıklarını söyledi.

Kış şartlarında "Dragons Rock's" rotasını tırmanan ilk Türk vatandaşlarının kendileri olduğunu ileri süren Aksoy, "Tırmanış mevsimi itibariyle pek de kolay olmadı. Bizden 7 yıl önce bu rotayı kış aylarında tırmanmayı hedefleyen arkadaşlarımız oldu. Aralarından Emre'yi bu rotada kaybettik. Zirve başarımızı Emre'ye hediye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Rotanın çok zor ve tehlikeli olduğunu aktaran Aksoy, "Taş düşmesi, 60-65 derecelik eğimde cam buz yüzeyde kaymak, düşmek, eksi 40 dereceyi bulan havada donmak, buzul çatlaklarına düşmek ve klasik rotasını bilmiyorsanız dönüşte kaybolma garantili 22 saatlik bir süreci barındırmaktadır. Yaşadığımız onca probleme rağmen 17 saat süren tırmanış zirvede son buldu." dedi.

Aksoy, tırmanışta alt ekip olarak görev alan Cem Can, Kemal Doğan ve Ahmet Alp Sarıca'ya, desteklerinden dolayı Ada Dağcılık Spor Kulubü ve Kuşadası Dağcılık İhtisas Kulübü'ne teşekkür etti.

Kaynak: AA