Trump'a Şiirli Suç Duyurusu

Sivil Toplum Dernekler Birliği ve Düşünen Beyinler Federasyonu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump hakkında, terör örgütlerine silah sağladığı iddiasıyla İzmir’de suç duyurusunda bulundu. Topluluk, suç duyurusunda bulunduktan sonra Amerika’yı eleştiren bir de şiir okudu.

Trump'a Şiirli Suç Duyurusu
Sivil Toplum Dernekler Birliği ve Düşünen Beyinler Federasyonu Genel Başkanı Sacit Celayir ve üyeler, İzmir Adliyesine gelerek ABD Başkanı Donald Trump hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Terör örgütlerine silah sağladığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını belirten topluluk, ABD’yi eleştiren şiir okudu.

“Devletimizin yanındayız”

Sivil Toplum Dernekler Birliği ve Düşünen Beyinler Federasyonu Genel Başkanı Sacit Celayir, “Amerika tarafından sırtımızdan vurulduğumuzu anladığımız an terör örgütüne vermiş oluğu destek nedeniyle Amerika’ya acı tattırmak için suç duyurusunda bulunduk. Bu suç duyurusu Amerika’nın tüzel kişiliğine değil, Trump’ın kendisine ve ilgili bakanlarına, genel kurmay başkanına ve dış işleri bakanınadır. Amerika bizim Türk vatandaşlarımızı yargılayabiliyorken bizim böyle bir hamle yapmamamız uygun olmazdı. Biz karınca misali adımımızı attık. Sonuna kadar devletimizin yanındayız. Biz örnek teşkil etmek istedik. Tüm vatandaşlardan da bu duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Topluluğun okuduğu şiirde şu ifadeler yer aldı:

Amerika, Amerika; ‘dostum’ dedin, düşman çıktın

Terörist kıyafetleri ile Mehmetçiğimize kurşun sıktın

O yüzden ki biz sana davacıyız

Bu haklı davamızda emin ol ki kazanacağız

Çek o kanlı elini sırtımızdan, taşırma sabrımızı

Bizim için çiçekli yoldur ölüm, içtik andımızı

7’den 70’e teyakkuzdayız

Amerika haberin olsun devletimizin yanındayız
Kaynak: İHA