TİKA'dan Brezilya'daki Yaşlı Bakımevine Destek

TİKA, Brezilya'da bir yaşlı bakımevine tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Brezilya’nın başkenti Brazilya'da yaşlı bakımevine donanım desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, TİKA yetkilileri, Sosyal Gelişim ve Sosyal Politikalar Eyalet Sekreterliğine (SEDEST) bağlı faaliyet gösteren Entegrasyon Enstitüsünün yönettiği yaşlı bakımevini ziyaret etti.

Bakımevine tadilat ve donanım desteğinde bulunan TİKA, bu kapsamda bakımevinin yatak odaları, oturma salonları, veranda ve bahçeleri ile mutfak, yemekhane, kafeterya ve fizik tedavi ünitesinin tefrişatı ve tadilatını sağladı.

Tadilatı tamamlanan bakımevinin açılış töreninde, burada kalan yaşlılar, merkez çalışanları ve yetkililer, söz konusu projenin hayata geçirilmesinde destekte bulunan TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Projenin açılışında Türkiye'nin Brezilya Büyükelçisi Ali Kaya Savut, TİKA ve Enstitü yetkilileri de yer aldı.

Brezilya devleti tarafından hibe edilen arazi üzerinde 1980'de açılan yaşlı bakımevi, toplam 3 blokta 96 kişilik kapasiteye sahip. Bakımevinde, 60 yaş üzeri, hiçbir geliri olmayan ya da yalnızca emekli maaşı bulunan, kimsesiz, evsiz, hasta ve bakıma muhtaç yaşlılar kalıyor. Bakımevinde ayrıca Brezilya Eğitim Sekreterliği gözetiminde ekonomik imkanları kısıtlı ailelerin 4 ay ila 4 yaşlarındaki çocukları için ücretsiz kreş imkanı sunuluyor.

Merkezde kadrolu ve gönüllü olmak üzere aralarında sağlık görevlileri, hasta bakıcılar, doktorlar ve fizik tedavi uzmanlarının da bulunduğu 230 kişi çalışıyor.
Kaynak: AA