Sağlık Çalışanlarına İşaret Dili Eğitimi

Engelli bireylerin sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmak ve oluşabilecek iletişim sorununu ortadan kaldırmak amacı Sivas Belediyesi tarafından sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimi veriliyor.

Sağlık Çalışanlarına İşaret Dili Eğitimi


Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ), Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık-Sen'in beraberliğinde düzenlenen eğitimlerin sonunda işitme engelli bireylerin sağlık hizmetinde yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılması planlanıyor.

Sivas Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlen işaret dili eğitiminin açılış töreninde konuşan CÜ Engelliler Birimi Sorumlusu ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, işitme engelli bireylerin günlük hayatta büyük zorluklar yaşadıklarını ve bu eğitim sayesinde sağlık hizmeti alırken oluşan iletişim probleminin ortadan kalkacağını belirtti.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise son yıllarda sağlık çalışanlarının işaret dili eğitimi alması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktararak, "Kurumlar arası işbirliği Sivas'ımızda çok üst düzeyde. Bugün de bu işbirliğinin meyvesini alıyoruz. Toplumun en mağdur kesimleri engellilerdir. Özellikle işitme engelliler ise sıkıntılarını anlatmakta büyük zorluklar yaşıyor. Hastaneye geldiği zaman derdini, sıkıntısını anlatamıyor. Bu sorunu çözmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız." ifadesini kullandı.

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli de eğitimin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İşaret dili eğitmeni Mustafa Epik tarafından verilen eğitimler 3 ay sürecek.

Kaynak: AA