Ortaca'da Bozuk Kaldırım Düzeltildi

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, vatandaşların geçişini zorlaştıran bozuk kaldırımda, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerince düzenleme yapıldı.

Ortaca'da Bozuk Kaldırım Düzeltildi
Beşköprü Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bozuk kaldırım, vatandaşlardan gelen taleplerin ardından düzeltildi.

Mahalle esnaflarından Şahin Özbilen ile Engelliler ve İnsan Hakları Araştırma Derneği Başkanı Zeynel İncesu, ilçenin en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bozuk kaldırımdan vatandaşların geçmekte zorlandığını, engelli bireylerin ise kaldırımı kullanamadığını fark ederek Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden talepte bulundu.

Durumun aktarılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, kaldırımı yükselterek, mermer kapladı.

Mahalle esnaflarından Şahin Özbilen; “burası ilçenin en işlek, yaya trafiğinin çok olduğu bir cadde, kaldırım seviyesi diğerlerine göre alçaktı. Eski kaldırımda küçük çukurlar oluşmuştu. Gelip geçenlerin zorlandığını, engelli vatandaşların ise yolunu değiştirdiğini fark ettik. Durumu yetkililere bildirdik, özellikle engelli vatandaşların bu yolu kullanamadığını söyledik. Kısa sürede sorunu çözen yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA