Okullarda 'Gıda Güvenliği' Eğitimi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından okullarda Gıda Güvenliği eğitimleri veriliyor.

Okullarda 'Gıda Güvenliği' Eğitimi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafından Şehit Akif Güleş İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine ‘Gıda Güvenliği’ konusunda eğitim verildi.

Okul Müdürü Nevzat Yiğit ve öğretmenlerinde katıldığı eğitimlerin açılışında konuşan Gıda ve Yem Şubesi Müdürü Beyhan Özer, sağlıklı gıda ile ilgili bilgiler verdi.

Beyhan Özer, “Gıda yaşamsal bir ihtiyaçtır. Sağlıklı gıdaya ulaşmak her vatandaşımızın en doğal hakkıdır. Gıda konusunda bilinçsiz işletmeler olabilir. Bizlerde bu gıda işletmelerinin tümünü denetliyoruz. Gıda denetçilerimiz tarafından denetlenen işyerlerini belirli aralıklarla denetliyorlar. Gıdalardan numuneler alarak, bu numuneler testlerden geçiriliyor. Sorunlu gıda olduğunda cezai işlemler yapılıyor.

Özellikle okullardaki kantin ve yemekhane denetimlerine çok önem veriyoruz. Çocuklarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Bunu sık aralıklarla yapıyoruz. Kantinlerde sağlıklı gıdalara ulaşım için bazı gıdaları yasakladık. Gazlı içecekler, cips, kalorisi yüksek çikolatalar, şekerlemelerin kantinde satışı yasak. Bu denetimlerde bu ürünlerin satışına müsaade etmiyoruz. Öğrencilerimizde birer denetçidir. En iyi denetçi bilinçli bir tüketicidir. Öğrencilerinde alış veriş yaparken, sakıncalı gıdaları gördüğünde 174 gıda hattını arayabilirsiniz” dedi.

Özer’in konuşmasının ardından Gıda Mühendisleri Hatice Danış, Harun Orhan, Ziraat Mühendisi Medine Dönmez tarafından sunum yapıldı.

Okul Müdürü Nevzat Yiğit, verilen eğitimden dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA