'Madam Butterfly' Operası Edirne'de Sahnelenecek

Opera, 25 Nisan'da Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Edirne'de, Bulgaristan Stara Zagora Devlet Operası'nca "Madam Butterfly" operası sahnelenecek.

Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, opera 25 Nisan'da Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde izleyeciyle buluşacak.

Opera temsili, Edirne Valiliği'nin katkıları ve Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu ile Edirne Valiliği nezdinde Trakya Üniversitesi ve Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü asli ortaklığında gerçekleştirilecek.

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu temsilciliğinde, proje ortakları ile dün yapılan toplantıda, Edirne’de kültürel alanda bir ilk teşkil edecek olan etkinliğin organizasyonuna dair detaylar görüşülerek karara bağlandı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odası arasında iki günlük bir İş Adamları Forumu da düzenlenecek.

Bulgaristan ve Türkiye kültür bakanlarının, Bulgaristan Cumhuriyeti Millet Meclisi'ne bağlı Kültür Komisyonu Başkanının davet edileceği opera gösterimini, iki ülke valileri, belediye başkanları ve protokolden misafirler ile çok sayıda davetlinin izlemesi öngörülüyor.

Puccini tarafından kaleme alınan "Madam Butterfly" operası, Japon genç kız ile Amerikalı subayın aşklarını 19. yüzyılın gerçekleri içinde anlatıyor.

Dönemin Bulgaristan Kültür Bakanı şimdiki Bulgaristan Cumhuriyeti Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Vejdi Raşidov'un 2016 yılında sunduğu operanın sahnelenmesi fikri, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu ile yapılan görüşmelerde, iki ülke arasında ilişki ve diyaloğun en yüksek düzeyde korunması suretiyle dinamik ilerleyişi sağlayacağı gerekçesiyle kabul görmüştü.

- Stara Zagora Devlet Operası

Bulgaristan'da 1925 yılında kurulan Stara Zagora Devlet Operası, zengin bir repertuvara sahip.

Son yıllarda 10’dan fazla ülkeden sanatçıyı kadrosuna katan toplulukta, Türkiye’den bir korist ve balet sanatçısı da bulunuyor.

Stara Zagora Devlet Operası, misafir olduğu Amerika’da ve Avrupa ülkelerinde büyük başarılara imza attı.

Kaynak: AA