Kütahya'da 'Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'

Kütahya Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Kütahya Şubesi işbirliğiyle 3 yıldır düzenlenen "Ödüllü Kitap Okuma Yarışması"nın 4.'sü için protokol imzalandı.

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Fatih Köse, öğretmenevinde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, 'Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller’ sloganıyla, Kütahya Belediyesi işbirliğiyle başlattıkları organizasyona İl Milli Eğitim müdürlüğünün de katılmasıyla güçlerine güç katıldığını söyledi.

Kitap okuma yarışmasının tanıtım gününün, geleceğe ait tohumların atıldığı onur ve gurur günü olduğunu belirten Köse, şöyle konuştu:

"Kütahya'mızda başlayan bu etkinlik, genel merkezimizin de teşvikleriyle bugün pek çok ilde hayat bulmuş ve on binlerce genç dimağ kültürümüze ait eserleri okuma imkanına kavuşmuştur. Geleceğimizin inşası ve kadim medeniyetimizin ihyasına yönelik bu yarışma ile ilimizde bu güne kadar 25 bin çocuğumuz kitapla buluşturulmuş, bunlardan 20 bini kitap okuyarak hediye almak ve başarmak için sınavlarımıza katılmıştır. Yarışma ile 318 bisiklet Kütahya Belediyemizce hediye olarak takdim edilmiştir. Ayrıca, 9 tam, 9 yarım ve 9 çeyrek altın da sendikamızca ilk üçe giren öğrencilerimize takdim edilmiştir."

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da belediyecilik görevlerinin yanı sıra eğitim alanında da hizmet etmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de bu yıl projede yer almaktan ve oldukça anlamlı olan kitap okuma yarışması projesine işbirliği yapmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu aktardı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, İŞKUR İl Müdürü Kamil Uçan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürlerinin katıldığı tören, protokolün imzalanmasıyla son buldu.

Kaynak: AA