Kahta'da Çiftçilere Eğitim Verildi

Kahta Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hububat ve nohutta "Hastalık ve yabancı ot ile mücadele" konulu çiftçi bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kahta Ziraat Odası Toplantı Salonunda düzenlenen programda konuşan Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Kahta İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ve Kahta Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileriyle yaptıkları arazi kontrollerinde septorya hastalığı, afit ve bit gördüklerini söyledi.

Yabancı ot ile mücadele konulu eğitimin verilmesi gerektiğine karar verdiklerini aktaran Turanlı, eğitimin yararlı olacağına inandıklarını ifade etti.

Çiftçilerin alacakları zirai ilaçların ruhsatına dikkat etmeleri ve alınan ilaçların bayilerin bakanlıkça yetkili yerler olmasına önem göstermeleri gerektiğini belirten Turanlı, çiftçilere her türlü konuda destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Toplantıda teknik destek uzmanları, çiftçilere bu dönemde ürünlerinde görülebilecek hastalık, zararlı ve yabancı ot çeşitleri, arazideki durum, ürüne olan zarar karşısında yapacakları mücadele ve ilaçların etki süresi hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA